Politika

Promijenila vjeru zbog nove funkcije: Čavkino imenovanje, kao Bošnjakinje, IZAZVALO BURU unutar SNSD

Izbor Dragane Čavke u Upravni odbor RTRS, kao Bošnjakinje, ne stišava buru u javnosti ni treći dan od njenog imenovanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Dragana Ristić Čavka
FOTO: DRAGANA RISTIĆ-ČAVKA/FACEBOOK/SCREENSHOT

Kako je naveo šef kluba PDP u NS RS Igor Crnadak, što je vidljivo iz listinga glasanja sa sjednice Narodne skupštine RS za njen izbor bili su poslanici iz vladajuće koalicije, dok su opozicionari glasali protiv.

Iako je to očekivano, najzanimljivije je što su svoj glas dala 24 poslanika SNSD, koji su prisustvovali imenovanju, dok je sutradan generalni sekretar SNSD i ministar finansija i trezora u Savjetu ministara BiH Srđan Amidžić javno poručio „da bi njega bilo sramota“.

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

– Nije Amidžića sramota, kao ni njegove poslanike, naprotiv, oni su u potpunosti podržali ovaj bizarni prijedlog i još jednom potvrdili da SNSD od Republike Srpske pravi društvo bez časti i morala, u kojem je jedino važno koliko imate novca i moći – poručio je Crnadak.

Dodaje “da će vjerovatno svi biti pozvani na baklave za Bajram”.

Pročitajte još

Podsjećamo, Amidžić je svojim partiskim kolegama, koje su glasale za Čavku, poručio „da ga ne interesuju razlozi onih koji su glasali, ali da smatra da se svemu tome trebalo malo ozbiljnije pristupiti.“

Ukoliko neko želi da promijeni vjeru, to je njegova stvar, ali ako to radi zbog bilo koje pozicije, onda se javnost sa pravom pita o kakvim se ljudima radi. Mene bi bilo sramota – rekao je, između ostalog, Amidžić.

Srđan Amidžić
FOTO: SRNA

Upravo nam je njegova poruka bila povod da pitamo šefa kluba poslanika SNSD u NS RS Igora Žunića kako komentariše Amidžićevu lekciju o “lijepom ponašanju” zbog glasanja za Čavku od strane poslanika SNSD u Skupštini.

Međutim, Žunića kad smo pozvali, uredno nam se javio na telefon i rekao da je na sastanku. Pitao je o kojoj temi je riječ te kada je čuo o čemu se radi – uzdahnuo je i rekao da ga pozovemo za pola sata. Nakon pola sata, nije nam se javio na telefonske pozive.

Ko je Dragana Čavka?

Dragana Čavka kao član Socijalističke partije, izjašnjavala kao Srpkinja, te je u dva navrata bila na pozicijama pomoćnika ministra. Jednom u Ministarstvu trgovine i turizma Srpske, a potom i u Ministarstvu finansija kao pomoćnik ministra za trezor, iako nikada zvanično nije preuzela tu funkciju, jer odluka nije objavljena u Službenom glasniku.

Prije politike Dragana se bavila muzikom, te su je Banjalučani poznavali kao članicu benda “Čiča Gliša”, čiji je član bio njen bivši suprug Saša Ristić.

Čavka na svom Fejsbuku, inače, kači fotografije na kojima se vidi da slavi Vaskrs, citira riječi Milorada Dodika i poručuje: “Mi nismo genocidan narod”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu