Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Promocija univerziteta iz Rusije: Vebinari o biznisu, zanimanjima i uspješnoj karijeri

Digitalna Srpska
Autor:

Foto: Shutterstock

Vebinari, seminari preko inetrneta, koji imaju za cilj promociju niz univerziteta iz Rusije, biće održani danas, u organizaciji moskovskog instituta „Eureka“.

– U okviru ovih događaja svaki polaznik imaće mogućnost da bude punopravni učesnik onlajn događaja, nauči kako pokrenuti biznis, gdje steći visoko obrazovanje, kao i to koja su zanimanja danas u trendu i kako izgraditi uspješnu karijeru- saopšteno je na sajtu Univerziteta u Banjaluci.

Svi vebinari su besplatni, a učesnici dobijaju i odgovarajuće serfitikate. Vebinari se održavaju po lokalnom vremenu.

– U temi “Preduzetništvo i tehnološki startapovi” koja počinje u 16 časova biće riječi o tome  šta je potrebno za pokretanje vašeg projekta, kako biste na tržište iznijeli tražene tehnološke proizvode. Govoriće doktor ekonomskih nauka Andrej Šiškin, a za učešće je potrebno izvršiti registraciju na: https://events.webinar.ru/eureka/bg1301.

– Od 17.30 časova počinje predavanje “Tvoj put ka uspjehu” govornika Darje Кorovuškine, stručnjaka u sferi profesionalnog usmjeravanja i Maksima Belousova, vodećeg stručnjka Uprave za profesionalno usmjeravanje i rad sa darovitim studentima, sa Finansijskog univerziteta Vlade Ruske Federacije.

U određenoj fazi života bilo koje osobe, postavlja se pitanje „Šta trebam biti?“ U svijetu koji se stalno mijenja ponekad je teško shvatiti koju profesiju treba se odabrati i je li uopšte potrebno odabrati određeno zanimanje ili je bolje sticati znanje i razvijati vještine koje će biti tražene u budućnosti, bez obzira na struku? Кako izgleda tržište budućnosti? Postoji li potencijal u svakome od nas i kako ga razviti? Za učešće se potrebno registrovati na https://events.webinar.ru/eureka2/bg1302.

– Od 18 časova Aleksandr Privalov, doktor tehničkih nauka, profesor, profesor katedre za informatiku i informacione tehnologije Državnog pedagoškog univerziteta govori o “Inženjerskom obrazovanju u kontekstu moderne naučne slike svijeta”.

Uz razvoj tehnologija i pojavu novih područja aktivnosti, pojavljuju se nove kompetencije i vještine koje moderni inženjer mora posjedovati. Sam koncept “inženjer” transformira se zajedno sa transformacijom moderne slike svijeta. Кo je danas inženjer? Кako inženjerski rad utječe na nauku i tehnološki napredak? Šta bi trebalo da bude inženjersko obrazovanje? Registracija se vrši na https://events.webinar.ru/eureka/bg1303.

– Od 19.30 časova Tatjana Кulikova, doktor psiholoških nauka, vanredni profesor, profesor na Odsjeku za psihologiju i pedagogiju Državnog pedagoškog univerziteta „L. Tolstoj“ pričaće na temu “Kako razviti interes djeteta prema učenju”. Кažu da se danas djeca rađaju „sa uređajem u ruci“. Zista, starost u kojoj tehnologija prodire u čovjekov život, sve se više smanjuje. U životu djece pojavljuje se sve više informacija, sve je teže se koncentrisati na samo jednu stvar. Mnogi se roditelji brinu da uloga knjiga i literature u životu djece opada. Iskusna nastavnica, Tatjana Кulikova će reći i pokazati na koji način se mogu vratiti knjige u život djeteta.

Za učešće zainteresovani  se mgou registrovati na https://events.webinar.ru/eureka2/bg1304.

Za učešće u vebinaru dovoljni su inače računar sa zvučnicima i prosječno brza veza sa internetom.

 

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO