Hronika

Prošla su skoro 4 mjeseca od Sulejmanovićevog krvavog pira: Ubica još nije sahranjen, a troškovi čuvanja njegovog tijela veći od 5.000 KM

Za nekoliko dana navršiće se četiri puna mjeseca od krvavog pohoda i zločina koji je u Gradačcu počinio Nermin Sulejmanović.

Nermin Sulejmanović
FOTO: IRON_BB24/INSTAGRAM/SCREENSHOT

On je 11. avgusta u jutarnjim satima, nakon što je divljački premlatio, iz pištolja ubio svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović, i to pred njihovom desetomjesečnom bebom.

Krvavi čin prenosio je na društvenim mrežama, a onda je u gradu ubio Denisa i njegovog oca Džengiza Ondera te ranio policajca i još jednu osobu, nakon čega je presudio sebi.

Tijelo u hladnjači

Od toga dana njegovo tijelo se nalazi u Komemorativnom centru u Tuzli u hladnjači. Niko neće da preuzme tijelo. Članovi dalje porodice izjasnili su se da bi organizovali sahranu, ali je problem grobno mjesto.

O problemu koji nikako da se riješi govorio je gradonačelnik Gradačca, Edis Dervišagić.

Pročitajte još

– Sahrana višestrukog ubice jeste problem. Članovi porodice su izjavili da bi snosili troškove sahrane, ali je problem grobno mjesto. Grad Gradačac nema gradsko groblje. Mi smo poslali više upita institucijama i Islamskoj zajednici za grobno mjesto, ali niko nije dao pozitivan odgovor. Ljudi neće da na njihovom groblju leži ubica. Dan u Komemorativnom centru košta 41 marku. Nagomilano je oko 5.000 maraka duga i to će se, po svoj prilici, morati platiti iz budžeta Grada. Sve ovo govori da će se morati naći rješenje, ovo ne može ići unedogled – kazao je Dervišagić.

Oglasili su se i iz Komemorativnog centra u Tuzli

– U našem gradskom groblju nema mjesta. Ovaj problem treba riješiti rodbina ili Gradska uprava Gradačca. Imali smo slučajeva da tijela čekaju na sahranu desetak dana, na primjer da porodica dođe iz inostranstva. Imali smo i slučaj dva umrla migranta, pa se čekala identifikacija. Po nekoliko dana na sahranu se čeka kada premine beskućnik, pa opština snosi troškove. Naše je mišljenje da se svako mora sahraniti, bez obzira na to šta je uradio – naveli su iz Komemorativnog centra u Tuzli.

Tijelo Sulejmanovića se nalazi u rashladnom hermetički zatvorenom limenom sanduku, piše Avaz.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije