Banjaluka

PROSLAVA SPASOVDANA Banjaluka obilježava krsnu slavu

Banjaluka danas obilježava krsnu slavu grada Vaznesenje Gospodnje - Spasovdan, u duhu tradicije i uz bogat kulturno-umjetnički program.

PROSLAVA SPASOVDANA Banjaluka obilježava krsnu slavu
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

U Sabornom hramu Hrista Spasitelja biće služena sveta arhijerejska liturgija, nakon čega će biti obavljen čin osveštanja slavskog žita i kolača.

Potom je planirana spasovdanska litija oko Sabornog hrama.

Pročitajte još

Iz Gradske uprave navode da će i ove godine u večernjim časovima biti priređen poseban program pod nazivom “Spasovdansko veče-slava kroz tradiciju”.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku građanima i rukovodstvu grada, naglasivši da je Banjaluka opravdano stekla status administrativnog, turističkog, sportskog i kulturnog centra, čiji dalji napredak svakodnevno treba razvijati na opštu društvenu korist svih njenih građana, piše RTRS.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izrazila je uvjerenje da će najveći grad Srpske, zajedno sa republičkim institucijama, iskoristiti sve potencijale i resurse i nastaviti putem razvoja, na dobrobit i zadovoljstvo njenih stanovnika i Republike Srpske.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije