Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PROTEZE ZA PENISE Srbi traže pomoć da se NE OBRUKAJU u krevetu za novogodišnju noć

Zabava
Autor:

Foto: Profimedia

Decembar je rezervisan za sve muškarce koji muku muče sa erektilnom disfunkcijom, a žele da sa svojim partnerkama lijepo provedu predstojeće praznike.

Urološke ordinacije ovih su dana pune muškaraca koji imaju problem sa erektilnom disfunkcijom, nemogućnošću postizanja erekcije, jer žele da budu spremni za “novogodišnje vođenje ljubavi”. Pomaže im se lijekovima, injekcijama i posebnim protezama.

Proteze se ugrađuju u oko dva do tri odsto slučaja, a otprilike toliko ima i korekcija krvnih sudova na penisu. To nije nikakvo čudo ako se uzme u obzir neumoljiva statistika da je skoro svaki drugi muškarac, bez obzira na godište, doživio neuspjeh u krevetu bar jednom u životu.

Problemi

Potvrđujući sve to za Kurir, prof. dr Aleksandar Milošević, urolog-seksolog, traži za muškarce opravdanje i kaže da su mnogi tokom čitave godine preopterećeni borbom za egzistenciju, da rade prekovremeno kako bi stvorili sebi i ukućanima ekonomsku stabilnost i da u takvim okolnostima rijetko misle na seks.

– Takođe, posljednjih godina kupovna moć građana je opala, nema baš puno para za skupe poklone, te se od muškaraca, kao kruna praznika i slobodnih dana, očekuje vođenje ljubavi i posvećenost partnerki. Našim pacijentima koji su mlađi od 50 godina uzrok problema sa erekcijom je uglavnom psihičke prirode. Sa druge strane, ima i mnogo onih koji zbog svoje osnovne bolesti – šećerne, visokog pritiska ili drugih, takođe imaju problem sa erekcijom. Oni, međutim, dolaze tokom cijele godine, pa i sada – priča taj stručnjak i dodaje da ovakvo stanje nije od juče, već traje čitavih 20 godina.

Ipak, dodaje prof. dr Milošević, kod prve grupe pacijenata izražen je veliki strah od neuspjeha tokom seksualnog odnosa.

Presija

– Jer u novogodišnjoj noći, ali i ostalim prazničnim danima ljudi imaju najviše slobodnog vremena. Napolju je obično hladno, oni vole da se utople, zbliže i taj period provedu zajedno, a to sve utiče na seksualnost. To opterećuje jer muškarci smatraju da se od njih očekuje da budu „uvijek spremni“ i to doživljavaju kao presiju – objašnjava on i upozorava sve one koji seksualno zadovoljstvo pronalaze na internetu da je sad trenutak da se odvoje od virtuelne realnosti i počnu „uživo“ da komuniciraju sa ženama.

(Kurir, Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO