Zabava

Protjeran iz sela: Ovo je sveštenik monstrum koji je napastvovao Viktoriju iz Zadruge (FOTO)

Rijaliti učesnica Viktorija Mitrović šokirala je Srbiju kada je ispričala kako ju je pop iz njenog sela silovao kada je imala samo 12 godina.

Protjeran iz sela: Ovo je sveštenik monstrum koji je napastvovao Viktoriju iz Zadruge (FOTO)
FOTO: ZADRUGA/YOUTUBE SCREENSHOT

Ona je istakla kako je to opšte poznata stvar i da je on osuđen na pet godina zatvora.

Naime, sveštenik koji je to učininio zove se Milovan Đokić, iz sela Pločica kod Kovina, kako prenose mediji, on se i dalje nalazi na odsluženju kazne od pet godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnice, a na ovu kaznu osuđen je 2016. godine, prenose mediji.

– Sa 12 godina (iako su mediji tada pisali da je imala 13 godina) sam doživjela silovanje od strane sveštenika, čovjek je još uvijek u zatvoru, ja pokušavam da to zaboravim, ali ću pamtiti dokle god sam živa. Ja sam tada bila u osnovnoj školi, imamo vjeronauku i crkvu, nedjeljom smo išli na tu službu do 11 sati. Taj sveštenik se opijao i napadao žene, ja sam se gušila u tome, nisam mogla dok nisam prijavila sve. Meni se to baš u crkvi dogodilo, poslije toga me je opet napao, jer nisam odmah prijavila. On je imao 58 godina tada, a ja 12 godina – rekla je Viktorija.

Jeziva priča otkrivena je 2014. godine kada se tada trinaestogodišnja Viktorija požalila tetki, nakon čega su njeni baka i djed inače njeni staratelji prijavili nasilnika policija. Nakon što su mještani saznali za ovaj gnusan zločin, protjerali su popa Đokića iz sela, a na njegovo mjesto došao je drugi sveštenik, piše Kurir.

Trinaestogodišnja Viktorija živjela je u selu s babom i djedom, inače starateljima. Milovan Đokić, tada 56-godišnjak, kako je maloljetna Viktorija tada ispričala, on je prvo djevojčici prijetio da ne smije ništa da kaže, a onda joj dao blagoslov.

– Pričao je da sam pametna djevojčica i da se to poštuje i cijeni, ali mi je naglasio “da držim usta zatvorena” ovo je u potresnoj ispovijesti prije sedam godina, ispričala maloljetna Viktorija.

Đokić je nakon prijave Viktorijinih staratelja uhapšen, a na saslušanju je negirao sve što mu je stavljalo na teret.

Prihvati notifikacije