Hronika

PROVALJIVALI U AUTA I KRALI NOVAC Sarajlije osumnjičene za 12 teških krađa u Banjaluci

Banjalučka policija uhapsila je D.Š. i E.D. iz Sarajeva zbog sumnje da su počinili 12 teških krađa.

PROVALJIVALI U AUTA I KRALI NOVAC Sarajlije osumnjičene za 12 teških krađa u Banjaluci
FOTO: FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJE

Policijska uprava Banjaluka saopštila je da su osumnjičeni na području grada Banjaluka u mjesecu decembru 2020. godine i januaru ove godine, počinili 12 krivičnih djela „Teška krađa“.

– Meta napada su bila vozila, na način da su koristili specijalne uređaje za blokadu signala, kojima su onemogućavali da oštećene osobe zaključaju vozila, a potom bi iz vozila otuđili novac i skupocjene predmete – navode iz PU Banjaluka.

Pročitajte još

Nakon hapšenja kod D.Š. pronađen je specijalni uređaj za blokadu signala, posebno prepravljen i upokovan u tablet.

Izvršen je pretres stana na području grada Banjaluka, i vozila koje su koristila osumnjičene osobe i pronađeni su predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

– U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, izvršen je pretres stana i drugih prostorija, koji su koristila osumnjičeni, na području grada Sarajeva, kojom prilikom su pronađena i oduzeta četiri laptopa i mobilni telefon. Sve mjere i radnje u okviru ovog predmeta preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci – naveli su iz banjalučke Policijske uprave.

Nakon zavšene kriminalističke obrade, dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka se izjasnio da se protiv navedenih osoba dostavi izvještaj u redovnoj proceduri.

Drugim riječima, osumnjičeni dvojac pušten je da se brani sa slobode.