Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PROVOKACIJA U PARLAMENTU Vladajuća koalicija SA ŠLJEMOM i slikom ministra Crnatka (FOTO)

Politika
Autor:

Foto: Gradska uprava Banjaluka

Banjalučki odbornici vladajuće koalicije danas su na sjednicu banjalučkog parlamenta došli sa šljemom na kome je zalijepljena fotografija ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka, sa natpisom da on zagovara put u NATO.

Uprkos objašnjenju ministra Crnatka da je izjava izvučena iz konteksta, te da on ne zagovara put u NATO, banjalučki odbornici danas su nosili šljemove, a odbornik DEMOS-a šljem je imao i na glavi.

Podsjećamo, portal CdM objavio je da je Crnadak u Podgorici rekao da “BiH prati primjer Crne Gore na putu ka NATO” i da su spoljnopolitičke odrednice BiH članstvo u EU i NATO.

Crnadak je kasnije za Srpskainfo objasnio da je izjava netačna, te da se njegova izjava odnosila na ulazak u EU.

Gradonačelnik

– Ista partija koja u Banjaluci govori da je prioritet voda čim pređe Savu kaže da je prioritet NATO – rekao je gradonačelnik Igor Radojičić komenatarišući performans sa sljemovima.

On ocjenjuje kako ministar inostranih poslova Igor Crnadak, suprotno stavovoma Narodne skupstine RS, vodi kampanju da je prioritet Srpske ulazak u NATO.

– Prema izvještaju sa predavanja koja je održao u Podgorici imate otprilike obećanje zapadnim silama: “dovedite nas na vlast da uđemo u NATO, a ovdje će voda biti besplatna” – kazao je Radojičić.

(T. Vukomanović, V. Popović)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO