Svijet

PRST NA ČELO Profesorka italijanskog uputila snažnu poruku svima nakon što je 7 dječaka silovalo djevojku (19) (VIDEO)

Italija je potresena nasiljem u kojem je sedam dječaka, među kojima su bili i maloljetnici, silovalo 19-godišnju djevojku u centru Palerma.

Žena pozira
FOTO: GIOVANNA CORRAO/FACEBOOK/SCREENSHOT

Silovanje je snimljeno kamerama, a zatim su se fotografije proširile društvenim mrežama. Napadači su uhapšeni, ali je ova epizoda otvorila nacionalnu debatu.

Siete sicuri di fare la cosa giusta ogni giorno … perché non siamo messi affatto bene

Posted by Giovanna Corrao on Sunday, August 20, 2023

Upravo zbog toga, poruka profesorke Đovana Korao iz Palerma, odzvanja Italijom, ali i svijetom. Naime, ona je na oštar način iskritikovala tamošnju javnost, zbog čega je njena poruka postala viralna i podijeljena ogroman broj puta.

– Naša djeca siluju mlade djevojke. Imam obavezu da vam kažem istinu u lice, jer ako vam ne kažem istinu, nećete ni sami sebi reći istinu. Toliko ste zavisni od licemjerja. Istina je da smo svi propali, uključujući i mene. Građansko vaspitanje je sada apstraktan koncept, jer u praksi naša djeca siluju djevojčice. Nije dovoljno rađati djecu da bi bio roditelj – rekla je ona u video snimku koji je stavio prst na čelo Italijanima.

Pročitajte još

U daljem toku obraćanja, ona je optužila roditelje da ne poznaju svoju djecu. Navela je da se djeca kada su napolju, u grupama, ponašaju drugačije, jer u suprotnom možda neće biti prihvaćena, prenosi Blic.

– Morate to da postanete. Nešto je pošlo naopako u našem roditeljskom projektu u posljednjih 40 godina. Nešto je pošlo po zlu u našem roditeljskom projektu u posljednjih 40 godina. Ne funkcionišete kao otac, kao majka, kao društvena struktura, kao učitelj, kao djed. Čak i kada ste uvjereni da poznajete svoju djecu, razmislite o mogućnosti da ih zapravo ne poznajete. Vaša djeca, kada su napolju, imaju tendenciju da se loše ponašaju. Jer dobro se ponašati jednako je da te smatraju gadnima. Grad držiš prljavim kao što prljavim svoju kuću držiš zato što ste kukavice i licemjeri. Uvijek samo praviš selfije. Gledate svoja posla i ostavljate svoju djecu pred njihovim mobilnim telefonima. Morate da kontrolišete svoju djecu – ispričala je Đovana Korao ističući da se italijansko društvo nalazi u “kritičnoj situaciji po obrazovanje”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije