Banjaluka

"Prva škola nakon 22 godine" Napreduju radovi u Adi, uskoro će se znati da li će biti petorazredna ili devetorazredna (FOTO)

Gradonačelnik Draško Stanivuković  i ministar prosvjete i kulture Željka Stojičić obišli su gradilište nove škole u naselju Ada. Razgovarano je o potrebama naselja Ada, Česma i Starčevica, te upisnoj politici u ovu školu, odnosno koji broj odjeljenja i djece će biti upisano, te da li će ova škola biti petorazredna ili devetorazredna.

Osnovna škola u Adi
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Na sva ta pitanja odgovore treba da damo u junu rekao je Stanivuković i dodao da se analizira sve, od broja djece, roditelja i učenika koji su zainteresovani.

🏗Градоначелник Драшко Станивуковић обишао је данас заједно са министром просвјете и културе, Жељком Стојичић радове на…

Posted by Град Бања Лука on Wednesday, May 31, 2023

-Naš cilj je da sagledamo kako dodatno olakšati situaciju u OŠ „Branko Radičević“, čiji su kapaciteti popunjeni. Nema sumnje da ćemo izgradnjom ove škole to i uraditi. Rieč je o izuzetno značajnom objektu, najmodernijoj i najnovijoj školi u Republici Srpskoj u ovom momentu, ali i prvoj školi koja se u našem gradu gradi nakon 22 godine – istakao je on i poručio kako je zahvalan Srbiji kojaje donirala novac za izgradnju ovog objekta.

Pročitajte još

-Škola se prostire na više od dvije i po hiljade kvadratnih metara. Planiramo ovdje da gradimo i još jednu dvoranu, tako da će naselje Ada da dobije sve ono što im je prijeko potrebno – istakao je on.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije