Gradovi

PRVACI 5. PUT UZASTOPNO Gatački gimnazijalci najbolji u regiji iz demokratije i ljudskih prava

Gatački gimnazijalci prvaci su regije peti put uzastopno na takmičenju iz demokratije i ljudskih prava, koje je održano u Ljubinju, čime su se plasirali na finalnu smotru u Sarajevu.

Gimnazijalci iz Gacka
FOTO: SRNA

Tema projekta je bila “Nevidljiva omladina u opštini Gacko”, saopšteno je iz opštine Gacko.

Profesor Jovana Petković-Aćimović, pod čijim mentorstvom su gatački gimnazijalci pobijedili na regionalnom takmičenju, rekla je da su učenici proteklih mjesec i po marljivo radili na projektu “Ja građanin”.

– Pokazali su zrelost, odgovornost i kreativnost kroz istraživački timski rad. Istražujući brojne izvore informacija, s ciljem poboljšanja položaja mladih u našoj opštini, osmislili su mjeru javne politike koja predstavlja najbolje rješenje problema, a to je Odluka Skupštine opštine Gacko o donošenju omladinske politike – istakla je Aćimovićeva.

Pročitajte još

Ona je pojasnila da su učenici svojim aktivizmom i napornim radom, kroz kampanju javnog zagovaranja, uspjeli ubijediti nadležne odnosno predstavnike lokalne vlasti da podrže njihov projekat i prihvate inicijativu o donošenju omladinske politike.

– Ponosna sam na učenike što su svojim angažmanom uspjeli skrenuti pažnju na ovako fundamentalan problem i ubijediti predstavnike lokalne vlasti da rade na njegovom rješenju, kao i što su već pet godina nepobjedivi na takmičenju iz demokratije – istakla je Aćimovićeva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije