Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PRVI REZULTATI OBDUKCIJE Otkriveno od čega je umrla djevojčica (2) kojoj je pozlilo na Vlasinskom jezeru

Hronika
Autor:

Foto: V. Pešić / RAS Srbija

Prvi rezultati obdukcije su pokazali da se dvogodišnja djevojčica kojoj je pozlilo na Vlasinskom jezeru ugušila od vode u plućima, a ostale analize neće biti gotove još 15 dana.

Njen otac, Miroslav Janković iz Rume, ispričao je da je, kad je djevojčici pozlilo, po pomoć otrčao na recepciju hotela, odakle je osoblje restorana pozvalo Dom zdravlja u Crnoj Travi, ali se ispostavilo da oni nemaju adekvatno sanitetsko vozilo, a jedini dežurni ljekar nije smio da napušta ordinaciju, piše Blic.

– Kad su iz ZC Surdulica rekli da nemaju vozilo, oko pola devet supruga je s Milom krenula kombijem ka bolnici, a ja sam ostao s Lenom u sobi. Nisam bio ni sa kim od ljekara u kontaktu i ne mogu nikoga da krivim. Dijete je još u sobi počelo da se guši i poplavilo je u roku od nekoliko minuta, ali davala je znake života. Kad je ljekarska ekipa iz ZC Surdulica krenula prema nama, za 12 minuta su stigli do pola puta i sreli se s vozilom u kom je bila supruga s djetetom – rekao je novinarima Miroslav.

Prema njegovim riječima, on je sa suprugom i djevojčicama bliznakinjama prošle subote došao na odmor u Vranje kod rođaka.

– U četvrtak ujutru smo stigli u hotel na Vlasinskom jezeru gdje smo imali uplaćen apartman. Pošto smo se smjestili, otišli smo na ručak, a onda smo se vratili u sobu da se odmaramo. Beba se osjećala dobro, osim što joj je prethodna dva-tri dana curio nosić. Primijetili smo i da je malo malaksala. Nismo joj davali nikakve lijekove, samo smo joj brisali nosić. Ona i njena sestra bliznakinja su prevremeno rođene u 36. nedjelji, ali osim sitnih prehlada nisu imale nikakve zdravstvene probleme – kaže Miroslav.

Miroslav je trenutno sa drugom kćerkicom u bolnici u Vranju jer su je ljekari zadržali zbog upale pluća.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO