Politika

“Prvo ćemo raditi, pa onda piti rakiju” Šmit tvrdi da ga je Dodik pozvao na njegovo privatno imanje

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit, kojem političari u Republici Srpskoj osporavaju legitimitet, izjavio je da ga je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao da dođe na njegovo imanje u Bakincima kod Laktaša, ali da on to za sada nije prihvatio.

“Prvo ćemo raditi, pa onda piti rakiju” Šmit tvrdi da ga je Dodik pozvao na njegovo privatno imanje
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Dodik i ja se poznajemo već godinama, imam poziv da dodjem na njegovo privatno imanje i popijemo piće. Možda možemo o tome pričati kasnije. Prvo ćemo raditi, ja sam Njemac, pa ćemo onda piti rakiju -kazao je Šmit u intervjuu za bijeljinsku BN televiziju.

Pročitajte još

On je kazao da je njegov posao da sa političarima u BiH vodi dijalog, kao što se dijalogom moraju rješavati i sva sporna pitanja u BiH.

Komentarišući to što ga političari u Srpskoj osporavaju, Šmit je rekao da onima koji se bave tom temom ne treba posvećivati puno pažnje, piše N1.

– Mogu samo reći da sam u punoj funkciji, da sam nastupao u Savjetu bezbjednosti, idem u Beograd i tamo me prihvataju (predsjednik Srbije) Aleksandar Vučić i patrijarh SPC-a. A kada imam blagoslov crkve, onda to mora biti to – naglasio je on.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije