Politika

"Prvo da odgovori zašto se KANDIDOVAO" Poznati stručnjak kaže da Šobot mora da uradi ove 4 stvari ako želi šansu u Banjaluci

O kandidaturi Nikole Šobota za gradonačelnika Banjaluke odavno se pričalo u SNSD.

Nikola Šobot
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Ipak, kada je to i zvanično saopšteno, dilema je da li je ubacivanje politički anonimnog kandidata u igru 6 mjeseci prije izbora recept za uspjeh ili za još jedan poraz SNSD.

Podsjećamo, Šobot će da ukrsti koplja sa Draškom Stanivukovićem, kome je PDP danas potvrdio kandidaturu, a gotovo izvjesno i sa predsjednicom NF Jelenom Trivić.

Da li je lakše graditi kampanju za politički nepoznatu ličnost, ili za poznate političare?

Odgovor na to pitanje potražili smo od poznatog stručnjaka za predizborne kampanje iz Srbije, Milana Stevanovića Piksela.

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Mišljenja je da je lakše osmisliti kampanju za nekog ko je novi u politici, pogotovu ako mu je biografija čista.

-Uvijek su biračkom tijelu dobrodošle nove face! Sve, ili bolje da kažem najviše zavisi od njega. Mora sebi, a i svima nama, da prvo odgovori na pitanje zašto se kandidovao – kaže Stevanović za Srpskainfo

Zatim, dodaje, kandidat mora da izgradi svoju ličnu poruku, u kojoj će da se bazira na probleme koje najviše brinu birače i šta će da uradi po tim pitanjima.

Pročitajte još

-Naravno, kandidatura mora mu bude najveći prioritet, uz podršku porodice i partijskih kolega. I na kraju, njegov štab treba da postane fabrika vesti, to jest veoma medijski interesantan – savjetuje Piksel koji je do sada vodio kampanje brojnim partijama u Srbiji i u Republici Srpskoj.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu