Hronika

PRVOOPTUŽENI U AFERI “REKET” Boki 13 tražio da mu ukinu pritvor zbog LOŠEG ZDRAVLJA

Prvooptuženi u aferi “Reket” Bojan Jovanovski-Boki 13 danas je u Apelacionom sudu u Skoplju na javnoj sjednici zahtijevao da bude pušten iz pritvora zbog zdrastvenih razloga, prenosi portal Plusinfo.

PRVOOPTUŽENI U AFERI “REKET” Boki 13 tražio da mu ukinu pritvor zbog LOŠEG ZDRAVLJA
Foto: boki13official/Instagram

On je u svom obraćanju u sudu govorio o svom zdrastvenom stanju.

Niti moj mentalni sklop, niti povezanost sa porodicom, niti moj lik i djelo ukazuju da ću pobjeći. Kada sam bio uhapšen nisam bježao već sam krenuo na uplaćeni odmor od sedam dana. Najbitnija stvar je da ja živim da bih dokazao istinu u ovom slučaju, svoju nevinost – rekao je Jovanovski.

Jovanovski je u pritvoru po tri osnova, zbog mogućnosti da utiče na svjedoke, da ponovi djelo i opasnosti od bjekstva.

Njegov advokat Saško Dukovski rekao je da Boki 13 ne može da utiče na svjedoke jer je istraga već završena i da su oni 23. septembra dobili rješenje o tome.

Jovanovski, kao prvoosumnječeni u aferi “Reket” o iznudi 1,5 miliona evra od skopskog biznismena Jordana Kamčeva u zamjenu za oslobađanje od pritvora, nalazi se u pritvoru od 15. jula.

U ovoj aferi kasnije je uhapšena i šefica Specijalnog tužilaštva u Sjevernoj Makedoniji nakon što je italijanski list La Verita na svom portalu objavio prisluškivane razgovore između Bokija 13 i Kamčeva u kojima se čuje i glas Janeve koja se obraća Kamčevu rečima da ne brine i da će sve biti ok.

Janeva je osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja, jer samo je ona mogla da odobri rješenje o oslobađanju iz pritvora osumnjičenih u slučajevima iz tog tužilaštva, u ovom slučaju biznismena Kamčeva.

Scroll Up