Hronika

PUCALI U GUME KAMIONA Vozač uhapšen nakon velike akcije, 5 policajaca povrijeđeno

Policija je saopštila je da je u regionu Leposavića, nakon potjere, uhapsila vozača kamiona A.D (32) pošto je u njegovom vozilu pronašla veliku količinu alkoholnih i bezalkoholnih pića.

PUCALI U GUME KAMIONA Vozač uhapšen nakon velike akcije, 5 policajaca povrijeđeno
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RINGIER

Prema navodima policije, u jurnjavi za kamionom, tokom koje su policajci koristili vatreno oružje, povrijeđeno je pet policajaca i oštećeno policijsko vozilo, kada je u njega udario kamion čiji se vozač, kako tvrde u policiji, oglušio o naredbe da se zaustavi, a po okončanju policijske akcije, zaplijenjena je veća količina alkoholnih i bezalkoholnih pića.

Pročitajte još

S druge strane, advokat uhapšenog Nebojša Vlajić rekao je za Kosovo onlajn da je policija tokom hapšenja njegovog branjenika A.D. upotrebila prekomjernu silu i da ga je tom prilikom povrijedila.

– Policija je primjenila prekomjernu silu, on ima vidljive povrede na licu. Ispričao mi je da su ga tukli, a to je ponovio i u policijskoj stanici. Pucali su na vozilo, za sada ne znamo koliko je metaka ispaljeno, od šest guma, pet je probušeno. Osumnjičeni je ozbiljno povrijeđen od batina koje dobio, ima vidljive modrice, posjekotine. U ljekarskom uvjerenju opisane su njegove povrede – naveo je Vlajić, prenosi Kosovo onlajn.

Vlajić je dodao da još uvijek ne zna zašto je A.D. uhapšen i da će više informacija o samom slučaju dobiti sutra, kao i da bi pred sudom trebalo da se nađu i policajci.

Prihvati notifikacije