Hronika

PUCNJAVA U BEOGRADU Crnogorski biznismen ranjen iz SNAJPERA dok je sjedio sa vladikom Joanikijem

Nikšićki biznismen Miodrag Daka Davidović (62) ranjen je večeras iz snajpera dok je u hotelu “Kraun plaza” u Beogradu bio sa vladikom Joanikijem.

PUCNJAVA U BEOGRADU Crnogorski biznismen ranjen iz SNAJPERA dok je sjedio sa vladikom Joanikijem
FOTO: YOUTUBE/TV KOPERNIKUS/SCREENSHOT

Napadač je ranio Davidovića u ruku. Kako javlja Pink, ranjeni nikšićki biznismen je privatnim vozilom prevezen u Urgentni centar i nije životno ugrožen.

Kako saznaje Blic, na Novom Beogradu pronađen je zapaljen “reno 4” u kom se nalazio snajper za koji se vjeruje da ga je napadač koristio pri ranjavanju Davidovića.

Prema pisanju crnogorskih medija, Miodrag Daka Davidović prethodnih godina bio je zainteresovan za javno bavljenje politikom. Prije dvije godine prodao je benzinsku pumpu u Nikšiću i planirao da se povuče iz što više poslova koja je započeo u Crnoj Gori. Pored benzinske pumpe, Davidović se bavio i proizvodnjom alkoholnih pića, kao i građevinskim poslovima.

U vlasništvu Davidovićeve kompanije “Neksan” bio je i budvanski hotel “Admiral” kojeg je u zapuštenom stanju prije dvije godine kupila od ruske Metropol grupe.

Kako piše Investitor.me, iako slovi za opozicionara, Davidović se više puta nalazio “pri ruci” crnogorskim vlastima tako što je “ulijetao” u upravljanje nikšićkom željezarom, posrnulim gigantom u kojem je i sam nekada radio. Davidović se svojevremeno interesovao i za preuzimanje Duvanskog kombinata u Podgorici, ali do toga nije došlo.