Sudbine

"PUMA ME PRATILA" Muškarac (34) pronađen u šumi poslije 10 dana potrage, šokirao načinom na koji je preživio

Muškarac, koji je nestao 11. juna u divljini kalifornijskih šuma, pronađen je nakon 10 dana potrage, a ono što je zadivilo i iznenadilo je njegove svjedočenje kako i sa kim je proveo dane tokom svog nestanka.

puma
FOTO: FREEPIK

Lukas Mekliš (34) je posljednji put viđen 11. juna u blizini državnog parka Big Basin Redvud, oko 39 kilometara sjeverno od Santa Kruza. Njegov nestanak je prijavljen 16. juna, dok je šerifova kancelarija saopštila da je primila nekoliko izvještaja o svjedocima koji su ga čuli kako viče “upomoć”.

Snage su zatim koristile nekoliko dronova da bi utvrdile njegovu tačno lokaciju, prije nego što su ga rendžeri državnog parka pronašli a vatrogasne ekipe mu pomogle da se odvede na sigurno.

Kako prenose tamošnji mediji, Mekliš je išao samo na tročasovno pješačenje prije posla kada se izgubio, rekao je lokalnim medijima.

Pročitajte još

– Nisam ništa ponio jer sam mislio da idem tročasovno pješačenje da bih otišao na posao – rekao je, a potom dodao da je imao samo baterijsku lampu i makaze.

– Samo sam pješačio. Svakog dana sam išao uz kanjon, niz kanjon do sljedećeg vodopada, gdje sam sjeo pored vodopada i pio vodu iz čizme – dodao je.

Mekliš je rekao da mu je bilo “udobno sve vrijeme dok je bio napolju” i da “nije bio zabrinut zbog toga”.

Imao sam pumu koja me je pratila, ali je bila kul. Držala se na distanci. Doživio sam to kao da je samo neko pazio na mene – objasnio je.

Mekliš je pio vodu iz potoka, jeo šumsko voće i spavao na krevetu od mokrog lišća dok je vikao “Upomoć”.

– Želim burito ili tako činiju. To je ono o čemu sam razmišljao svaki dan kada sam, nakon prvih pet dana, počeo da shvatam da zaglibio – dodao je.

Mekliš nije imao veće povrede i nakon pronalaska se sastao sa svojom porodicom. Šerifova kancelarija je saopštila da je “ovo bila zajednička akcija i da se sve završilo najboljim mogućim ishodom”, piše Blic.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu