Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Pupovac: U Hrvatskoj se na Srbe primjenjuje politika ratnog stanja

Politika
Autor:

Foto: Youtube/IvanPernarTV/screenshot

Lider Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac izjavio je danas da postoje grupacije koje Hrvatsku žele da zadrže “u nekoj vrsti” ratnog stanja u kome se uvijek traži neko ko će biti dežurni ili trajni neprijatelj, kao i da se to dogodilo u Vukovaru sa ćirilicom i sa Srbima.

On je to rekao za zagrebačku N1 televiziju i dodao da dok se to ne promijeni u samoj percepciji hrvatske većine i dok se ne vidi koliko je to ograničenje za demokratiju u Hrvatskoj, to ni SDSS, ni on, ni Srbi u Hrvatskoj ne mogu da promjene.

– Moramo se suočiti s činjenicom – ili ćemo imati mirnodopsko vrijeme u punom smislu te riječi, u kojem zakoni neće biti suspendovani ili ćemo kazati – ok, još uvijek živimo u nekoj formi vanrednog ratnog stanja, samo to moramo objasniti javnosti i svijetu. Volio bih da znam zašto se u Hrvatskoj prema Srbima primjenjuje politika vanrednog stanja, suspenduju njihova prava i održava mržnja – rekao je Pupovac.

Prema njegovim riječima, kada bi se ta pitanja mogla riješiti izlaskom iz koalicije i uskraćivanjem podrške, to bi bila najjednostavnija stvar za kojom bi posegnuo.

– Ali ja znam da se time ne bi ništa riješilo. Oni koji vode tu kampanju bi samo likovali – desničari iz crkvenih krugova, desničari iz nevladinih krugova, desničari iz političkih krugova bi samo likovali. Ovdje se radi o suptilnom procesu borbe za širenje demokratskog procesa – ocijenio je Pupovac.

Upitan da prokomentariše smjenu ministara u hrvatskoj vladi, Pupovac je rekao da je to dobro, ali da bi bilo dobro i da se to ranije desilo.

Kako kaže, vlada sada može rasterećenija da uđe u zadnjih godinu i po dana vladavine i posveti se politikama, a prije svega da se suoči sa “trendom netolerancije koja postoji u društvu, kao i sa spoljnopolitičkim izazovima”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO