Hronika

"Puška mi je dio namještaja" Bizarna odbrana bake iz Mladenovca čiji je unuk (14) ubio mlađeg brata

Vesna L. (56), baba dječaka (14) osumnjičenog da je ubio rođenog mlađeg brata (12) u Mladenovcu iz lovačke puške, uhapšena je i određen joj je pritvor do 30 dana, a na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu je izjavila da je - "puška dio namještaja".

Policija ispred kuće u Međulužju
FOTO: ZORAN ILIĆ/RINGIER

U svojoj odbrani navela sa je pušku naslijedila od pokojnog muža, a on od svog oca. Ona je za nju bila “dio namještaja” i tradicije. Ne zna kako da objasni zašto je nije legalizovala, odnosno predala policiji nakon poziva MUP da se preda nelegalno oružje poslije masakra u Mladenovcu. Pušku su držali kao dio tradicije da pucaju za Božić ili rođenje djeteta… – rekli su iz istrage.

Ona je saslušana prekjuče u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog sumnje da je nevlašćeno držala lovačku pušku i municiju, nepropisno obezbijeđenu, usljed čega je njen stariji unuk prije dva dana istom puškom usmrtio svog mlađeg brata.

Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično djelo Neovlašćena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim djelom Teška djela protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog djela Izazivanje opšte opasnosti.

Osumnjičena je na saslušanju iznijela svoju odbranu i odgovarala na pitanja tužioca.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenoj odredi pritvor zbog uznemirenja javnosti.

Pročitajte još

Pušku čuvala u sobi

Sumnja se da je Vesna L. (56) lovačku pušku marke “Bokerica” i municiju kalibra 16 mm bez dozvole nadležnog organa držala u svojoj spavaćoj sobi u porodičnoj kući, kao i da je postupala suprotno propisima za bezbijedno čuvanje oružja i municije, tako da im neovlaštene osobe ne mogu pristupiti.

Na taj način je oružje učinila dostupnim svojim maloljetnim unucima, usljed čega je 6. jula oko 13.15 sati u dnevnoj sobi kuće u kojoj žive njen 14-godišnji unuk iz pomenute puške lišio života svog dvije godine mlađeg, rođenog brata, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu