Banjaluka

PUŠTEN U RAD NOVI VODOVOD Cvijanović: Podrška republičkih institucija lokalnim projektima

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i direktor banjalučkog "Vodovoda" Zoran Popović svečano su pustili u rad novi vodovod za naselje Radosavska, a dužina cjevovoda veća je od devet kilometara.

PUŠTEN U RAD NOVI VODOVOD Cvijanović: Podrška republičkih institucija lokalnim projektima
FOTO: SRNA

Cvijanovićeva je, nakon puštanja u rad, rekla novinarima da će ovakvi i slični projekti u lokalnim zajednicama uvijek imati podršku republičkih institucija.

Ona je izrazila zahvalnost gradonačelniku Banjaluke i njegovom timu, koji već nekoliko godina predano rade na realizaciji novih projekata, uključujući i ovaj koji se odnosi na stabilno vodosnabdijevanje i kojim se stvaraju bolji uslovi za život građana na ovom području.

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo što je kao predsjednik Vlade Republike Srpske u bivšem mandatu bila na usluzi svim naporima lokalnih vlasti.

Predsjednik Srpske je zadovoljna i činjenicom da je gradonačelnik Banjaluke, u skladu sa svojim ranijim obećanjima, uspio da okonča ovaj projekat uprkos svim izazovima koje je donio virus korona.

– Nastavićemo da radimo na rješavanju i drugih infrastrukturnih i komunalnih projekata – poručila je Cvijanovićeva.

Radojičić je naglasio da je danas u banjalučko naselje Radosavska stigla voda sa “Crnog vrela”, sa više od devet kilometara vodovoda od Đurića glavice.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

On je naveo da će se na ovom području i dalje raditi na izgradnji sekundarne vodovodne mreže, dužine veće od šest kilometara.

– Ovo je velika investicija jer će oko 150 domaćinstava, kada se završe i sekundarna i primarna vodovodna mreža, dobiti vodu, a ukupna vrijednost ovog projekta je veća od 1,3 miliona KM – rekao je Radojičić.

Radojičić je dodao da se na ovom području nastavlja projekat “Voda dva” i “Voda tri”.

– Predstoji nam još jedan priključak na zaseok Blagojevići i drugi dio naselja Slavićka. Kroz projekat “Voda jedan”, “Voda dva” i “Voda tri” čitava ova regija biće uredno snabdijevena vodom – istakao je Radojičić.