Hronika

RADNIK SMRTNO STRADAO NA GRADILIŠTU Firma u kojoj je radio ga tek poslije smrti PRIJAVILA ZA STALNO

Radnik N.Đ. poginuo je na gradilištu u Jagodini, juče oko 14 časova.

RADNIK SMRTNO STRADAO NA GRADILIŠTU Firma u kojoj je radio ga tek poslije smrti PRIJAVILA ZA STALNO
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RAS SRBIJA

On nije bio prijavljen kod svog poslodavca u trenutku teške povrede na radu, već je to učinjeno poslije njegove smrti samo sat kasnije.

N. Đ. je radio u građevinskoj radnji AK Kompani VL Vlasotince, na izgradnji stambeno-poslovnog objekta u Jagodini, pišu Novosti.

U momentu nastanka povrede na radu, N. Đ. nije bio prijavljen na obavezno socijalno osiguranje. Prijavu na obavezno socijalno osiguranje za N. Đ., poslodavac, preduzetnik, građevinska radnja AK Kompani VL Vlasotince, podnijela je dana 22. oktobra 2020.godine u 14.48 časova, nakon što se dogodila povreda na radu.

Pročitajte još

Do povrede na radu je došlo dok je na radnoj platformi, po čijim ivicama nije bila obezbjeđena propisana zaštitna ograda, radio na skidanju fosni. Prilikom skidanja fosne dužine 4 metra, N.Đ. je pao sa radne platforme, sa visine od oko 1,70 metara na betonski pod u prizemlju objekta u izgradnji i prilikom pada je zadobio povrede usljed kojih je preminuo istog dana, u večernjim časovima, u Kliničkom centru Kragujevac.

Istog dana, odmah po obavještenju o smrtnoj povredi na radu N.Đ., inspektor rada Odsjeka inspekcije rada Jagodina je izašao na lice mjesta i izvršio je inspekcijski nadzor povodom iste.

U postupku inspekcijskog nadzora, na osnovu utvrđenih relevantnih činjenica, inspektor rada Odseka inspekcije rada Jagodina će preduzeti odgovarajuće mjere iz domena nadležnosti inspekcije rada.