Gradovi

Radno vrijeme svima do 23 sata: Vlast u Sarajevu ograničila privatna okupljanja na deset osoba

Krizni štab Ministarstva zdravlja Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane korona virusom donio je novu naredbu koja je u primjeni od sutra.

Radno vrijeme svima do 23 sata: Vlast u Sarajevu ograničila privatna okupljanja na deset osoba
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Poseban novitet je zabrana svih okupljanja u grupama većim od 30 osoba, privatnih okupljanja u grupama većim od deset osoba te organizacija radnog vremena poslovnih subjekata do 23 sata.

Pročitajte još

– Zabranjuje se organizacija muzike uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće, naređuje se obavezno propisno nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa za zaštitu respiratornog sistema, u zatvorenom i otvorenom prostoru osim za djecu mlađu od sedam godina života, učenike osnovnih škola od prvog do petog razreda tokom obavljanja nastave u učionicama. osoba sa invaliditetom i djecu sa smetnjama u razvoju i osoba koje obavljaju fizičku sportsku i rekreativnu aktivnost u okviru sportskih objekata – navodi se u naredbi, piše Klix.

Naređuje se i obavezno propisno pridržavanje zaštitne mjere fizičkog rastojanja od dva metra u zatvorenom i otvorenom prostoru.

– Naređuje se organizacija radnog vremena u periodu od pet do 22.00 sata svim vrstama ugostiteljskih objekata za ishranu i piće bez obzira da li posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna djelatnost (benzinske pumpe stanice, objekti za smještaj i dr.), priređivačima igara na sreću (kladionice, automat klubovi, kazina, i dr.), svim tržnim centrima uz obavezno prisustvo covid redara u okviru radnog vremena – napisano je.

Takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista isključivo bez prisustva publike, uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Krizni štab Ministarstva zdravlja Kantona Sarajevo;

Dozvoljena su okupljanja na sahranama do najviše 25 osoba, uz zabranu da se saućešće ožalošćenim izražava bliskim kontaktom;

Cijeli tekst možete pročitati na linku.

Prihvati notifikacije