Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Radojičić: Izgradnjom mosta u Dragočaju ubrzan saobraćaj i smanjen rizik od poplava (FOTO)

Banjaluka
Autor:

Foto: Srpskainfo

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je večeras da je izgradnjom mosta u banjalučkom naselju Dragočaj saobraćaj modernizovan i ubrzan, te eliminisan rizik od izlivanja riječice Dragočajke, a da je ukupna vrijednost projekta veća od 300.000 KM.

– Grad Banjaluka obezbijedio je sredstva za izgradnju mosta, koji je već pušten u saobraćaj. Riječ je o jednom od većih projekata u naselju Dragočaj, a ranije smo u ovom naselju izgradili dva mosta – rekao je on.

Istakao je da je realizacijom projekta obuhvaćena i izgradnja pristupne saobraćajnice, kao i da će biti smanjen rizik od poplava.

– U posljednje 3 godine smo više projekata uradili u ovom naselju – istakao je gradonačelnik.

Podsjetio je da je ovo bio prostor na kojem je konstantno bio problem s plavljenjem, ali da je sada povećana propusna moć.

Načelnik gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić naglasio je da je most dugačak 13 i širok 9 metara, da ima dvije saobraćajne trake širine po tri metra, te dvije pješačke staze široke metar i po.

Član Savjeta mjesne zajednice Dragočaj Milan Vučković rekao je da je za stanovnike ovog naselja od izuzetnog značaja što je izgrađen most, jer će time biti riješeni problemi u saobraćaju i eliminisan rizik od poplava.

Izgradnja mosta na riječici Dragočajki počela je 26. marta.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO