Banjaluka

RADOJIČIĆ KATEGORIČAN "Nema okupljanja, policija kontroliše izletišta"

Grad Banjaluka je zatražio pomoć Ministrastva unutrašnjih poslova RS kako bi se spriječilo javno okupljanje građana na izletištima i u parkovima, rekao je to gradonačelnik Igor Radojičić nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

RADOJIČIĆ KATEGORIČAN "Nema okupljanja, policija kontroliše izletišta"
FOTO: GRAD BANJALUKA

-I pored sugestija koje smo u protekle tri sedmice upućivali i dalje je vidljiv veliki broj građana na izletištima. Zdravstveni radnici kažu da je zdravije prošetati vani, osim za kategorije sa osjetljivijim zdravljem, za zdravstveno i za psihičko stanje, ali to ne znači da treba da se prave žurke, roštiljana i slično naglasio je Radojičić.

Pročitajte još

Objasnio je da će od danas pripadnici MUP RS obilaziti izletišta i upozoravati građane da se ne okupljaju u većim grupama kako bi smanjili mogućnost prenosa virusa sa jedne osobe na druge.

– Nismo ništa napravili ako imamo 1.000 ljudi u parku Mladen Stojanović koji mogu da zaraze jedni druge i onda da to prenesu dalje svojim ukućanima, komšijama i prijateljima. To želimo da izbjegnemo i zato je prevencija veoma važna. Neodgovorno je ponašanje ako se nastave okupljanja na tradicionalnim izletištima – rekao je on.