Politika

RADOJIČIĆ ODBIO DODIKA Bivši gradonačelnik Banjaluke neće na listu SNSD za poslanika u NSRS

Bivši predsjednik Gradskog odbora SNSD Banjaluka i nekadašnji prvi čovjek Banjaluke, Igor Radojičić, odbio je da uđe u trku za poslanički mandat u parlament Srpske, saznaje Srpskainfo.

RADOJIČIĆ ODBIO DODIKA Bivši gradonačelnik Banjaluke neće na listu SNSD za poslanika u NSRS
FOTO : SINIŠA PAŠALIĆ / RAS SRBIJA

Naš izvor iz vrha stranke tvrdi da je Radojičić, nakon što je Gradski odbor SNSD Banjaluka utvrdio svoj prijedlog kandidata za Narodnu skupštinu RS za opšte izbore u oktobru ove godine, poručio da ne želi da se njegovo ime nađe na listi.

– Radojičić je poručio da ne želi da bude na listi ni SNSD, niti bilo koje druge stranke – istakao je naš izvor.

Dodao je da je Radojičić očito i dalje pri stavu da se privremeno povuče iz politike, nakon što je prije dvije godine javno ponižen od strane lidera SNSD Milorada Dodika koji ga je faktički smijenio u izbornoj noći sa čela Gradskog odbora te stranke u Banjaluci.

Podsjećamo, Radojičić se, nakon poraza od Draška Stanivukovića na izborima za gradonačelnika Banjaluke prije dvije godine, povukao iz javnog, ali i političkog života.

Na stranačka okupljanja dolazi veoma rijetko, a mnogi tvrde da je kivan na SNSD, kako zbog rezultata izbora, tako i zbog načina na koji ga je već u izbornoj noći Milorad Dodik smijenio sa mjesta predsjednika Gradskog odbora SNSD Banjaluka.

Pročitajte još

Dodik je, naime, u izbornoj noći, čim je postalo jasno da je Draško Stanivuković pobijedio u trci za gradonačelnika, raspustio Gradski odbor SNSD Banjaluka, smijenio Radojičića sa njegovog čela i postavio sebe za povjerenika.

– Predsjednik SNSD je 15. novembra uveče javno smijenio i raspustio Gradski odbor u Banjaluci. Lično smatram da je to bio nepotreban potez, u afektu, kao i neke izjave nakon izbora. Ta odluka o egzemplarnoj smjeni, odnosno raspuštanju, nakon dugogodišnje saradnje i niza uspjeha koje sam lično u proteklih dvadesetak godina donio SNSD, za mene je bila veoma razočaravajuća. Ionako bih se, nakon ovakvog izbornog rezultata, sa svojim saradnicima povukao sa čela Gradske organizacije SNSD – rekao je Radojičić u jednoj od rijetkih izjava za medije nakon poraza u Banjaluci.

On je tada poručio da će mu trebati odmor, nakon četiri izuzetno naporne godine, u kojima je i privatni i porodični život potpuno bio podredio poslovima gradonačelnika.

– Taj odmor od politike i javnosti može da bude i veoma dug – poručio je tada Radojičić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije