Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Radosno Badnje veče u majevičkom kraju (FOTO)

Regioni
Autor:

Foto: privatna arhiva/RAS Srbija

U svim majevičkim hramovima večeras je služeno Večernje bogosluženje nakon čega su badnjaci  osveštani i naloženi.

U porti Hrama Pokrova Presvete Bogoridice u Loparama Večernje bogosluženje služio je starješina hrama protojerej-stavrofor Stevo Jović, koji je vjernicima čestitao nastupajući praznik Božić, uz poruku da se Hristovim rođenjem rađa ljubav u svim pravoslavnim hrišćanima, vjernicima i ljudima dobre volje.

– Neka toplina badnje večeri i Božića ogrije i razgali srca onima koji su u nevoljama, a one koji donose nevolje vrati na pravi put, koji je put Hristove ljubavi, mira, praštanja – poručio je Jović u besjedi.

Nalaganju badnjaka prisustvovali su brojni građani opštine Lopare, kao i majevička dijaspora, koja praznike provodi u rodnom kraju.

Načelnik ove majevičke opštine Rado Savić naložio je badnjak i čestitao najradosniji hrišćanski praznik – Božić sveštenstvu, monaštvu, građanima i majevičkoj dijaspori.

Foto: privatna arhiva/RAS Srbija

– U vrijeme radosti božićnih praznika, naša zahvalnost i iskrene želje upućene su svim našim građanima, majevičkoj dijaspori i porodicama – istakao je Savić u čestitki.

Savić je uz tradicionalan pozdrav “Mir Božji, Hristos se rodi”, poželio svim Majevičanima da im Božić donese mir u  srca i sve porodice, da im podari snagu da istraju u  izgradnji zajedničke svijetle budućnosti.

Foto: privatna arhiva/RAS Srbija

Nakon vjerskih obreda građani su uživali u veselju, uz kuvano vino i vatromet, koji je obezbijedila opština Lopare.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO