Politika

“RADOSTAN SAM ZBOG TOGA” Vučić pozdravio odluku Crne Gore o otvaranju granica

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je radostan što će Crna Gora od sutra otvoriti granicu za građane Srbije.

“RADOSTAN SAM ZBOG TOGA” Vučić pozdravio odluku Crne Gore o otvaranju granica
FOTO: ZORAN LONČAREVIĆ/RAS SRBIJA

Lijepo je, radostan sam zbog toga. Imate mnogo ljudi iz Srbije koji imaju vikendice u Crnoj Gori, rođake, porodice, ogroman broj Srba živi tamo. Najbliži smo vijekovima – rekao je Vučić za TV Pink.

On je istakao da je epidemiološka situacija u Srbiji gotovo potpuno pod kontrolom i da očekuje da će za sedam do 10 dana biti zatvorena i privremena bolnica u “Areni” u Beogradu.

Govoreći o pregovorima o formiranju nove vlade Srbije, Vučić je podsjetio da SNS ima većinu parlamentu i naveo da postoje dva koncepta.

– Jedan je prosta koalicija sa jednom političkom partijom, ne bih govorio kojom. Druga je, zbog korone, ekonomske krize i situacije na Kosovu i Metohiji, da kažemo za godinu i po dana da idemo na parlamentarne izbore, da bude neka koncetraciona vlada. Ja sam bliži prvom – rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije rekao je da smatra logičnim napade hrvatskih medija, ističući da on vodi zemlju koja je nezavisna i samostalno donosi svoje odluke, i u tom kontekstu ukazao da Srbija ima najbolje ekonomske projekcije u regionu, kao i da je stanje privrede bolje nego u većini drugih zemalja.

– Logično je da se drugi ne raduju tome pretjerano. Zašto bi se radovali? Oni bi svi voljeli da Srbija bude jednako slaba, da bude jednako loša i neuspješna kao što je bila 2010. godine. Da nema dovoljno jaku vojsku, da trči sa jednog i drugog mjesta i da se izvinjava svima – rekao je Vučić.

On je poručio da je njegova politika jaka, nezavisna i vojno neutralna Srbija.

– Sluge da budemo bilo čije – nećemo nikada. To sam rekao u Kini, Rusiji i na zapadu – istakao je Vučić.