Banjaluka

RADOVI U TUZLANSKOJ ULICI Počela gradnja vodovoda i kanalizacije

 U Tuzlanskoj ulici na Starčevici danas je počela realizacija više projekata iz oblasti vodosnabdijevanja i kanalizacije, ukupne vrijednosti od 650.000 KM.

RADOVI U TUZLANSKOJ ULICI Počela gradnja vodovoda i kanalizacije
FOTO: GRAD BANJALUKA/ RAS SRBIJA

Kroz projekat „Voda 2“ u ovoj ulici biće rekonstruisan postojeći i izgrađen novi cjevovod u ukupnoj dužini od 2,3 kilometra. Istovremeno, počela je izgradnja fekalne kanalizacije.

– U ovoj i okolnim ulicama bilo je dosta kvarova i gubitaka vode, tako da postoji potreba za rekonstrukcijom postojećeg cjevovoda i dogradnjom novog za snabdijevanje vodom. Poslije ovog posla, slijedi još jedna faza radova iz „Vode 2“, koja se odnosi na gradnju oko 500 metara sekundarne mreže – rekao je gradonačelnik Igor Radojičić koji je danas obišao Tuzlansku ulicu.

Pročitajte još

Uz ove projekte iz „Vode 2“, kako je istakao – radi se kanalizaciona mreža koja treba u cjelosti da „pokrije“ Tuzlansku ulicu.

– Kanalizaciona mreža je rađena u nekoliko faza, a sada su se stekli uslovi da se sa još 500 metara dodatne mreže prikopča cijela trasa i tako riješi kanalizacija na ovoj lokaciji – zaključio je on.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Starčevica Predrag Đajić kazao je da se problem kanalizacije u tom naselju rješava fazno, počešvi od Ulice Slobodana Dubočanina pa do Tuzlanske.

– Preostalo je pitanje vodosnabdijevanja treće visinske zone koje će biti riješeno kroz projekat „Voda 3“ – precizirao je Đajić.