Banjaluka

RAJ ZA GURMANE Otvoren "Ćevap fest", a evo KOLIKO DINARA košta porcija (FOTO)

Treći festival banjalučkog ćevapa „Ćevap fest“ otvoren je danas u centru grada, na parkingu kod Muzeja savremene umjetnosti RS.

RAJ ZA GURMANE Otvoren "Ćevap fest", a evo KOLIKO DINARA košta porcija (FOTO)
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Na „Ćevap festu“ učestvuje devet roštiljnica, koje ćevape prodaju po popularnim cijenama, i to veliku porciju za četiri i malu za dvije marke.

Kao i prethodni, i ovaj put, ćevapi i piće prodavaće se za „dinare“, valutu kreiranu posebno za ovaj događaj.

Promoter „Ćevap festa“ Nebojša Kuštrinović, izrazio je zadovoljstvo što je ovaj festival dobio i svoje treće izdanje i naglasio da je ovo najveća i najposjećenija gastro manifestacija u BiH.

Turistička karta našeg grada i Republike postaje sve bogatija jer sad crtamo i gastro puteve. Siguran sam da će festival okupiti najmanje desetak hiljada posjetilaca, što naših sugrađana što iz zemlje i regiona. Banjalučki ćevap je davno osvojio Evropu i ovim festivalom pokušavamo povećati uticaj grada i Republike i našim autohtonim proizvodom-banjalučkim ćevapom – naveo je Kuštrinović.

Na ovogodišnjem festivalu učestvuju sljedeće ćevabdžinice: Zamola, Kod Muje, Biljana, Zlatna kruna, Stari recept, Druga priča, Limun žut, Mira M i Akvana – mesnica kod Želje.

Cijene ćevapa ostale su nepromijenjene i iznosiće četiri marke za veliku, odnosno dvije marke za malu porciju. I ove godine, ćevapi će se kupovati za popularne „dinare“, koje će posjetioci moći kupiti na dva prodajne lokacije na mjestu održavanja manifestacije.

Za festival je pripremljen i bogat zabavni program. Tako će večeras, sve do 21 čas, posjetioce zabavljati lokalni bendovi – „Infiniti bend“ i „Raspašoj“.

Drugog dana,u subotu, 1. juna – program počinje u podne, nastupom dječijih ansambala iz kulturno-umjetničkih društava: „Sveti Sava“, „Pelagić“ i „Veselin Masleša“, te učenika Muzičke škole.

U muzičkom dijelu programa, nastupiće popularni hor pozorišta „Jazavac“, nakon kojih će posjetioce zabavljati Gradski tamburaški orkestar.

Kruna večeri rezervisana je za „Nervozni poštar“, kultni bend koji je posljednji put u Banjaluci nastupio prije gotovo tri decenije. Nastup popularanih „poštara“ predviđen je za 21 čas.

Ovogodišnja manifestacija posvećena banjalučkom ćevapu završava u nedjelju, 2. juna, u 17 časova.