Banjaluka

RAJ ZA LJUBITELJE ČETVOROTOČKAŠA U tržnom centru Delta Planet otvoren sajam automobila (FOTO)

Ljubitelji automobila, kao i svi oni koji narednih dana dođu u tržni centar Delta Planet u Banjaluci, imaće priliku da na jednom mjestu vide najprestižnije brendove autoindustrije.

RAJ ZA LJUBITELJE ČETVOROTOČKAŠA U tržnom centru Delta Planet otvoren sajam automobila (FOTO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

U pitanju je drugi po redu Sajam automobila, na kojem učestvuje devet izlagača, koji će predstaviti više od 20 vozila.

Jedan od atraktivnijih modela koji posjetioci imaju priliku da vide je novi model Audi sport Q8, koji izlaže Audi centar Banjaluka.

Osim automobila, posjetioci će imati prilike da vide i quad motocikle.

– Zadovoljstvo nam je da je ovo drugi po redu Sajam automobila koji organizujemo u Delta Planetu. Nadamo da ćemo i u narednim godinama imati priliku da zajedno sa našim partnerima iz renomiranih auto kuća prezentujemo našim posjetiocima i potencijalnim kupcima sve novitete autoindustrije i najnovije modele četvorotočkaša. Za sve zainteresovane kupce, izlagači su obezbijedili posebne uslove i pogodnosti za kupovinu i servis vozila tokom trajanja sajma, te pozivamo sve da nas posjete svaki dan do 31. januara od devet do 21 časova i pogledaju izložene modele  – rekla je marketing koordinator Delta Planeta Dunja Stanišljević.

Ponudom na Sajmu automobila su ponosni i izlagači, koji poručuju da će posjetioci imati priliku da vide novitete iz autoindustrije.

Firma Verano Motors je na sajmu predstavila tri modela.

U pitanju su novi Peugeot 208, vozilo koje je u raznim kategorijama dobilo više od 20 nagrada na svjetskom i naconalnom nivou, novi Peugeot 2008, koji je već proglašen automobilom Evrope za 2021. godinu, te novi redizajnirani Peugeot 3008, koji će svoju svjetsku premijeru imati u februaru ove godine.

– Čitava automobilska industrija je okrenuta ka SUV segmentu i naš model 3008 bilježi uspjehe iz godine u godinu – kazao je Mirko Ćosić iz Verano Motorsa i dodao da se radi o jednom od trenutno najprodavnijih modela u SUV segmentu, a posjetioci sajma će imati priliku vidjeti novu redizajnirani model.

Firma Market Auto izlaže dva modela i na sajmu učestvuju po drugi put.

– Model Fiat Tipo je novina na tržištu BiH, što se tiče kompanije Fiat. Tu je takođe Jeep Compass, a za njega je značajno što se od prošle godine prozivodi u Italiji. Samim tim kupci ne moraju plaćati 15 odsto carine, kao što je bio slučaj ranije, jer su vozila dolazila iz Amerike. To je sigurno jedno osvježenje na tržištu BiH – rekao je marketing menažer kompanije Market auto Aleksandar Stijaković i dodao da mu je drago što se u Banjaluci održava ovakav Sajam.

Pohvalio je organizatora na trudu kako bi se ovaj Sajam održao u specifičnim uslovima u kojima živimo i radimo.

Kompanija Guma M, kao generalni  uvoznik Renault, Nissan i Dacia vozila, predstavila je njihove modele.

U hodnicima Delta Planeta se mogu vidjeti novi Dacia Sandero Stepway , Nissan Juke, te Nissan Qashqai.

Dugogodišnji ovlašteni Volkswagen partner Auto Servis NV Vidović je na Sajmu predstavio prvi Volkswagenov crossover T-Roc, koji kombinuje suverenitet SUV-a i okretnost kompaktnog vozila.

Nije izostao ni Autokomerc VS, ovlašteni prodavac i serviser vozila iz proizvodnog programa Škoda, koji iza sebe ima realizovanu prodaju preko skoro 4.000 novih modela ovog brenda.

Ove godine na sajmu su predstavili najnoviji model Octavia A8, četvrte generacije i najsuperiorniji SUV model Kodiaq RS.

Firma Auto Plus je izložila modele Hyundai Santa Fe (SUV concept), Hyundai I30 (C segment), koji su noviteti na tržištu, te Kia Sportage (SUV concept) i Kia Stonic (crossover).

Preduzeće „C-Auto“, kao ovlašteni distributer i serviser vozila marke CITROËN za Republiku Srpsku, je predstavilo nekoliko modela.

Među izlagačima je i kompanija Sladaboni, zvanični zastupnik Toyote i to sa modelima TOYOTA C-HR i Nova Toyota Yaris 2021.

Firma Guevara BH, ovlašteni uvoznik i distributer vozila svjetski poznatog proizvođača CF Moto, izložio je dva quad motocikla.

CF Moto je najpoznatiji kineski proizvođac motocikala i ATV vozila, koji postoji već 30 godina i prisutan je u više od 70 zemalja. 

A. E.