Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

RAJČEVIĆ ZA SRPSKAINFO “Za redovne studente državnih fakulteta BESPLATNO ŠKOLOVANJE”

Društvo
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Svi redovni studenti javnih visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj, koji daju godinu za godinom, bez obnova, od naredne godine će imati besplatno školovanje, bilo da su na prvom ili na drugom ciklusu studija.

To je najveća novost koju studentima u Republici Srpskoj donosi novi Zakon o visokom obrazovanju, koji je pripremilo Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo.

– Redovne studente oslobađamo plaćanja školarine, a time želimo da ih stimulišemo da ostaju ovdje, te da damo dodatni motiv onima koji možda nisu mislili da studiraju na javnim univerzitetima. Ta mjera ne dolazi bez uslova, ali pomaže onima koji imaju ambiciju da budu najbolji. Planiramo i posebne podsticaje za treći ciklus, odnosno za one koji u Srpskoj hoće da doktoriraju – otkriva za Srpskainfo resorni ministar Srđan Rajčević.

Sve detalje o tome šta donosi novi zakon za nastavno osoblje, te kakve kazne su predviđene možete ekskluzivno pročitati u sutrašnjem izdanju EuroBlica i na našem portalu Srpskainfo.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO