Hronika

"Rampe bile spuštene, a maloljetnik pokušao da pređe prugu" Poznato stanje dječak (15) koga je udario voz na prelazu

Dječak koga je juče udario voz na prelazu u ulici a Dimitrija Tucovića u Nišu, stabilnog je stanja i nema pogoršanje povreda.

"Rampe bile spuštene, a maloljetnik pokušao da pređe prugu" Poznato stanje dječak (15) koga je udario voz na prelazu
FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ/RINGIER

Pacijent je stabilan. Kontrolni eho i radiološki nalazi ne pokazuju progresiju povreda – kažu u Kliničkom centru u Nišu.

Kako je već pisao, odmah nakon nesreće dječak je prevezen u KC Niš radi dijagnostike kojom je utvrđeno da nema povredu glave i da je zadobio prelom nekoliko rebara, povredu pršljena ali bez neuroloških ispada i kontuziju pluća.

Pročitajte još

Poslije nesreće bio je svjestan je, trenutno hemodinamski stabilan i komunikativan. Prebačen je na Kliniku za dječiju hirurgiju i ortopediju, radi daljeg liječenja Infrastruktura željeznice Srbije saopštila je da se nesreća na putnom prelazu u Nišu, u kojoj je povrijeđen dječak star 15 godina desila u trenutku dok su rampe bile spuštene.

– U 7.57, na putnom prelazu na pruzi Niš – Ćele Kula, u trenutku kada su rampe bile spuštene, teretni voz naletio je na petnaestogodišnjeg dječaka, koji je tom prilikom povrijeđen. Iako su rampe bile spuštene, dječak je pokušao da pređe prugu i u trenutku nesreće se našao na koloseku, kada je naišao teretni voz koji je saobraćao iz Niša za Dimitrovgrad – naveo je PR ovog preduzeća Nenad Stanisavljević.

On je dodao da je putni prelaz u ulici Dimitrija Tucovića u Nišu obezbijeđen automatskim polubranicima sa svjetlosnim saobraćajnim znacima i znacima vertikalne drumske signalizacije, piše Blic.

– U trenutku nesreće svi uređaji na putnim prelazu radili su i bili ispravni. Dječak je sa povredama kolima Hitne pomoći prevezen u Klinički centar Niš, gdje su u toku ispitivanja. Prema nezvaničnim informacijama koje ima Blic sa terena i izjavama svjedoka, dječak je u trenutku nesreće imao slušalice na ušima. Istraga koja je u toku treba da utvrdi šta se dogodilo i zašto je došlo do nesreće – rekao je Stanisavljević.

“Infrastruktura železnice Srbije”  još jednom apeluje i upozorava da se posebno na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, da se pruga ne prelazi kada su rampe spuštene i da pješaci i učesnici u drumskom saobraćaju prilikom prelaska preko pruge budu pažljivi, savjesni i odgovorni, jer samo tako mogu da se spriječe ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije