Hronika

"Ranio vjerenicu, pa je odnio do hitne": Zbog ozbiljnosti povrede ona završila na operaciji, a on u pritvoru

Borska policija uhapsila je sinoć I.S. (32) zbog sumnje da je ranio svoju vjerenicu J.N. (29) u selu Luka kod Bora.

"Ranio vjerenicu, pa je odnio do hitne": Zbog ozbiljnosti povrede ona završila na operaciji, a on u pritvoru
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Kako Blic saznaje, I.S. je sa svojom vjerenicom J.N. juče otišao da obiđe kuću svog oca u ovom borskom selu. Niko od njih nije ni mogao da nasluti da će samo nekoliko sati kasnije doći do incidenta.

– Njih dvoje žive zajedno u Boru. Kada su otišli u selo da obiđu kuću, I.S. je bio napolju, a onda se vratio u kuću. Kada je ušao unutra, spustio je pušku u hodnik i naslonio je na zid. Međutim, puška je tada pala, opalila i pogodila njegovu vjerenicu u nogu, koja je sjedela u sobi. U tom momentu su njih dvoje bili sami u kući – kaže izvor iz istrage.

Vidjevši šta se dogodilo, I.S. je odmah pozvao policiju i hitnu pomoć. Brzo je ragovao, uzeo je svoju vjerenicu u ruke i ponio je do hitne pomoći.

Njegova vjerenica J.N. zadobila je tešku povredu karlice i ona je nakon što joj je ukazana pomoć u borskoj Opštoj bolnici, zbog ozbiljnosti povrede prevezena u niški Klinički centar na dalje liječenje.

I.S. je brzo nakon ovog događaja uhapšen i određen mu je pritvor do 48 sati. On se sumnjiči da je izvršio krivično djelo protiv opšte sigurnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Po isteku zadržavanja on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

S obzirom da je pušku imao u ilegalnom posedu, biće ispitano da li je bio u krivolovu, jer nije imao dozvolu za nju, kao ni lovnu kartu.