Svijet

"RANJEN JE U GLAVU" Za unukom srpskog novinara još se traga, sumnja se da je nestao blizu granice sa Gazom (FOTO)

Nakon što je objavio da je njegov unuk Mor nestao na granici sa Gazom, Dušan Mihalek se oglasio na Fejsbuku odgovarajući prijateljima da li se zna nešto o nestalom mladiću.

"RANJEN JE U GLAVU" Za unukom srpskog novinara još se traga, sumnja se da je nestao blizu granice sa Gazom (FOTO)
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE/SCREENSHOT

Kako je napisao, posljednja informacija je da je bio ranjen u glavu i da je mnogo iskrvario.

– Bio je ranjen u glavu, mnogo je iskrvario… Od tada ništa ne znamo. Nema ga ni na spisku živih, ni mrtvih… – napisao je zabrinuti Dušan Mihalek, poznati i cijenjeni Novosađanin, dugogodišnji urednik muzičkog programa radija Novi Sad i poznati srpski turistički vodič po Svetoj zemlji.

On je na pomenutoj društvenoj mreži objavio informaciju izraelske spasilačke organizacije ZAKA.

– 260 tijela otkriveno je u oblasti prirodnog parka u blizini kibuca Rejm, gdje se održavala igranka. Sedmog oktobra u blizini kibuca Rejma održana je velika plesna zabava na otvorenom. Tu se okupilo oko 1.500-2.000 mladih. Rano ujutru napali su ih teroristi Hamasa koji su stigli automobilima i naoružani malokalibarskim oružjem i protivtenkovskim bacačima – citirao je informacije Mihalek.

Pročitajte još

Kako je navedeno u njegovoj objavi, portparol ZAKA Moti Bukčin rekao je da broj od 260 smrtnih slučajeva možda nije konačan. Prema njegovim riječima, u oblasti Reima radi oko 450 volontera, koji još uvijek nisu završili sa pročešljavanjem.

– Do sada smo našli stotine tijela, nismo uspjeli da ih sve prebrojimo – rekao je on. Prema njegovim riječima, teroristi su zapalili nekoliko automobila nakon što su ubili putnike. “Prolazili smo auto za autom. Mladih ima svuda.”

Nestao u blizini granice sa Gazom

Podsjetimo, unuk Dušana Mihaleka, dugogodišnjeg urednika muzičkog programa radija Novi Sad i poznatog srpskog turističkog vodiča po Svetoj zemlji, nestao je u blizini granice sa Gazom.

– Ne pitajte me, ne zovite, u panici smo. Nestao je naš najstariji unuk Mor, na granici sa Gazom. Ništa ne znamo o njemu. Molite se – naveo je Mihalek prvobitno na svom Fejsbuk profilu, prenosi Blic.

Jezive ispovijesti mladih Izraelaca koji su uspjeli da pobjegnu sa muzičkog festivala u ranim jutarnjim časovima u subotu dok su naoružani napadači Hamasa, uz podršku raketnih baraža, ulazili u gradove i sela pored granice pročitajte u našem odvojenom tekstu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu