Politika

Rankić o incidentu u zgradi opštine Bratunac "Ona na šalteru me nikad nije voljela"

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Petko Rankić, tvrdi da nije učestvovao ni u kakvoj gužvi u zgradi opštine Bratunac, već da je u afektu opsovao, jer ga službenici nisu uslužili na vrijeme.

petko rankic potpredsjednik nsrs
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Rankića smo pozvali nakon što su se po društvenim mrežama proširile glasine o „bahatom ponašanju potpredsjednika Skupštine“.

-Nije bilo nikakve gužve. Žurio sam Banjaluku, došao sam u šalter salu da mi ovjere potpis na dokument. Rekli su mi „ne može tako, kao što vi mislite, gospodine Rankiću. Morate čekati“. I ja im, onako ljut, u žargonu kažem: Ma j….e se! I to je to. Potom sam izašao. Pustite njihovu priču. Oni jeda čekaju da duvaju tako kada sam ja u pitanju ili neko od mojih. Ona na šalteru što radi, ona je protiv mene bila uvijek, nikada me nije voljela – kaže Rankić za Srpskainfo.

Tvrdi da je ispred šaltera čekao između pet i deset minuta, iako nije bilo nikoga ispred njega.

-Znate da to na šalteru u Banjaluci urade za minut. Da je sreće, taj načelnik bi protiv te radnice podnio neku prijavu za takvo ponašanje – kaže Rankić.

Kaže da ne vjeruje da su u SO Bratunac zvali policiju zbog svega ovoga, ali i ako jesu, Rankić poručuje da nema problem s tim.

-I ako su zvali, ja ću reći kako je bilo. Nisam ja nasilnik. Imam iza sebe jaku firmu, petoro djece, pa da pravim neke gluposti. Nisam lud, valjda – zaključuje Rankić.

Pročitajte još

Na Fejsbuk stranici Bolji Bratunac juče je objavjeno da je Rankić verbalno napao i vrijeđao radnike u šalter sali. Navodno se radnicima obraćao vulgarnim rječnikom, u tom kontekstu pominjući i novog načelnika opštine Lazara Prodanovića (SNSD).

БАХАТО ПОНАШАЊЕ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА СКУПШТИНЕ РСКако незванично сазнајемо јутрос се у просторијама шалтер службе у згради…

Posted by Bolji Bratunac on Tuesday, February 14, 2023

Pokušali smo da čujemo i komentar Prodanovića, ali nije odgovarao na naše pozive.

Rankić je potpredsjednik Narodne skupštine iz redova Socijalističke partije. U decembru prošle godine, tokom skupštinske rasprave, ušao je u verbalni obračun sa poslanicima Liste za pravdu i red. Nakon što je Đorđu Vučiniću indirektno zaprijetio, potom se okrenuo ka Nebojši Vukanoviću: „Šta se ti, majmune, dereš“.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu