Banjaluka

Raspisan tender: Nove teretane u naseljima Nova varoš i Petrićevac

Grad Banjaluka nastavlja sa izgradnjom teretana na otvorenom u namjeri da sportsko-rekreativni sadržaji budu dostupni sugrađanima u svim naseljima.

Raspisan tender: Nove teretane u naseljima Nova varoš i Petrićevac
FOTO: A.ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Tako će nove teretane biti izgrađene u naseljima Nova varoš i Petrićevac, za šta je u toku javna nabavka za izbor izvođača radova.

Naime, teretane za vježbanje na otvorenom postavljene su prvenstveno na lokacijama gdje je bilo manje ovakvih sadržaja, ali i tamo gdje je primjetna povećana frekvencija rekreativaca.

Teretane se već nalaze na lokacijama između mostova Venecija i Rebrovac, na Banj Brdu, u naselju Sime Matavulja, u Parku „Mladen Stojanović“, u krugu vodenog parka „Akvana, u mjesnim zajednicama: Ada, Kočićev vijenac, Obilićevo, Lazarevo, Starčevica, Česma, Priječani, Pobrđe, Borik…

Pročitajte još

Svim rekreativcima i sportistima na raspolaganju je i teretana u okviru modernog sportskog kompleksa u krugu Sokolskog doma, koji je proteklog mjeseca stavljen u funkciju, kao i na novootvorenoj plaži na potezu od Gradskog do Zelenog mosta.

Podsjećamo, pokrenuta su i realizovana veoma značajna ulaganja u izgradnju infrastrukture za sport i rekreaciju, u kojoj će zasigurno uživati omladina, sportisti, rekreativci i svi naši sugrađani. Uz nove moderne sportske komplekse, Banjaluka je dobila i prvu multifunkcionalnu dvoranu borilačkih sportova. Takođe, najavljena je kompletna sanacija sportskog igrališta kod Prirodno-matematičkog fakulteta i kod Studentskog centra „Nikola Tesla“.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije