Zabava

"Rasplakala me vaša priča i vaš podvig" Milena Radulović podržala žrtve seksualnog nasilja iz Petnice

Priča o Petnici potvrđuje da ne postoje “sigurna” mjesta od seksualnog nasilja. Hvala djevojkama i ženama koje su ispričale ovu priču i time zaštitile neke nove djevojčice - kaže za Blic Milena Radulović.

"Rasplakala me vaša priča i vaš podvig" Milena Radulović podržala žrtve seksualnog nasilja iz Petnice
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Milena Radulović

Mlada glumica koja je svojom ispoviješću o tome kako je silovao nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić pokrenula lavinu, kaže da cjelokupno društvo mora da se trgne.

– Krajnje je vrijeme da se cjelokupno društvo otrgne iz pakla oko nas i hitno da se probudi iz stogodišnjeg sna. Vrijeme je da se konačno svi osveste. Da žrtvi nasilja ne postavljaju glupa pitanja, ne vjeruju i kao u ovom slučaju – ne preduzmu ništa i time stanu na stranu nasilnika. Štiteći nasilnika samo su produbljene rane ovih djevojaka. Sve smo mi kroz godine bili svjedoci tih “odraslih” ukoronjenih u nekom sistemu koji baš i ne žele da snose odgovornost, da se miješaju, “presjeku”. Obično, na kraju tog procesa, kad želiš nešto da preuzmeš, svi ne znaju kako, ili kažu – vi to morate nekako same. Mi, djevojke, djevojčice, na kraju žrtve s dubokim ranama na duši, treba da pobedimo ne samo tog čovjeka, nego da budemo jače od cijelog sistema. Da nije to malo apsurdno? Evo, jesmo – poručuje Milena Radulović.

Ona ističe da je velika snaga u ovim djevojkama i predug put pređen.

– Svaka čast, najjače ste. Nije me rasplakala samo vaša priča, već i vaš nevjerovatan podvig. S vama sam – poručuje ona, prenosi Blic.

Prihvati notifikacije