Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

RAST DIKTIRA ULAGANJA Za digitalnu transformaciju dati 10 odsto iz budžeta EU

Digitalna Srpska
Autor:

Foto: Olivier Hoslet/EPA

U budžetu EU trebalo bi izdvojiti 10 odsto za digitalnu transformaciju Evrope, umjesto predloženih 3 posto, stav je udruženja DigitalEurope, koje predstavlja industriju digitalne tehnologije u Evropi, prenosi portal SeeBiz.

Uoči sastanka Evropskog savjeta na kome će se raspravljati o budžetu EU za narednih 7 godina, iz Udruženja DigitalEurope poručuju da digitalne kompanije rastu dva i po puta brže od drugih kompanija.

To Udruženje smatra da bi polovinu sredstava od ukupno 10 odsto u budžetu EU trebalo usmjeriti na uvođenje novih tehnologija.

– Ne tražimo povećanje evropskog budžeta, već raspodjelu novca u ona područja koja mogu pružiti najveći doprinos našem budućem prosperitetu – kaže generalna direktorka Udruženja DigitalEurope Sesilija Bonefeld-Dal, a prenosi u saopštenju Hrvatska privredna komora, koja je ujedno i predstavnik hrvatske privrede u Udruženju.

Kako navode, čelnici EU moraju da se odluče da li će se okrenuti ulaganju u industrije budućnosti ili žele ostati u prošlosti.

Ističu i da bi vještačka inteligencija mogla do 2030. doprinijeti privrednom rastu Evrope sa 3.600 milijardi evra, kao i da trenutno u tu oblast SAD ulažu 4 puta više nego EU, a Kina dvostruko više.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO