Banjaluka

CIDEA: Poziv za prijavu na besplatne treninge digitalnih vještina

Gradska razvojna agencija Banjaluka organizuje besplatne treninge digitalnih vještina u okviru projekta CCI4TURISM, odobrenog od strane programa Intereg ADRION.

CIDEA: Poziv za prijavu na besplatne treninge digitalnih vještina
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Trening će obuhvatiti module digitalna transformacija u 2021.godini, ubrzani uticaj novih tehnologija na kreativne industrije, trendovi i projekcije, digitalne platforme u kreativnoj industriji, izrada i optimizacija profila, komunikacija i savjeti.

Dodatni moduli koji su uključeni u program odnose se na kreativni portfolio, tačnije izradu digitalne prezentacije u formi portfolio veb sajta, optimizacija, SEO, hosting, održavanje veb sajta, osnove grafičkog dizajna za društvene mreže, društvene mreže i kreativna industrija.

FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RINGIER
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RINGIER

Besplatni trening će obuhvatiti i sticanje znanja iz mogućnosti koje pružaju društvene mreže, sadržaj na društvenim mrežama, osnove promocije i upravljanje sa profilom,odnosno praktični rad. Pravo na prijavu imaju preduzeća aktivna u oblastima kulturnih i kreativnih industrija. Kako ističu, osnovni cilj projekta je povećati kapacitet kulturno-kreativnih industrija, koji imaju ključnu ulogu u sprovođenju politika iz kulture i turizma.

– Glavna misija je unapređenje turističkog proizvoda, posebno uzimajući u obzir negativne efekte usljed nastanka epidemije virusa korona, koje su najviše pogodile sektor kulturnih i kreativnih industrija i turizma- ističu iz Gradske razvojne agencije.

Dodali su da je rok za podnošenje prijava 1. decembar ove godine, a tening će trajati od 10. do 24. decembra 2021. godine.

Prihvati notifikacije