Zabava

RAT NA TVITERU Albanska manekenka maltretirala vozača iz Srbije pa prošla gore od Dua Lipe

Kraj rasprave koju je izazvala Dua Lipa, predstavljajući ajvar albanskim nacionalnim specijalitetom, još nije na vidiku, a novi požar već se razbuktao i naljutio korisnike Tvitera.

RAT NA TVITERU Albanska manekenka maltretirala vozača iz Srbije pa prošla gore od Dua Lipe
FOTO: LORENA HALITI/INSTAGRAM

Albanska manekenka Lorena Haliti pohvalila se na svom nalogu kako je u toku vožnje Uberom, vozaču, koji je srpskog porjekla, puštala albanske pjesme. Ovaj njen tvit pokrenuo je lavinu komentara, a ono što je kasnije uslijedilo prijeti da joj uništi reputaciju.

Milan, čiju je nacionalnost manekenka prepoznala po imenu i prezimenu, odmah je reagovao i obratio se njenim poslodavcima mejlom, u kojem se požalio na direktnu provokaciju manekenke objašnjavajući da se on sve vrijeme prema njoj odnosio profesionalno i korektno, prenosi Blic.

Zatim je u žalbi naveo da je ona nakon toga objavila na društvenoj mreži Tviter kako je “upravo srpskom vozaču puštala albansku muziku” i dodao da je odnos Albanije i Srbije još uvijek osjetljiva tema, da je u ratu izgubio oca i da je siguran da bi Lorena brže-bolje učinila isto da je bila suprotna situacija.

– Zamislite svijet gdje Nemac pušta nacističku muziku, jevrejskom vozaču? Ili gdje osoba iz Turske pušta tursku muziku vozaču iz Jermenije – napisao je u mejlu.

Manekenka je ubrzo obrisala sporni Tvit, nakon što joj je Uber ugasio nalog na njihovoj platformi i tvrdila kako “Uber podržava ksenofobiju i etničku diskriminaciju”.

– Neću više da ćutim. Vaš srpski vozač podneo je žalbu mom poslodavcu zato što sam slušala albansku muziku u toku vožnje. Nastavili ste da podržavate ksenofobiju i etničku diskriminaciju blokirajući me bez ikakve istrage. Ovo je odvratno i nepodnošljivo – napisala je ona.

Odmah je uslijedio veliki broj komentara u kojima su ljudi branili vozača.

“Vidi se da si htjela da provociraš”, “Bravo za Uber”, “Nisi u pravu”, “Kosovo je Srbija”, neki su od komentara na Lorenin račun.