Politika

„RAVNOPRAVNOST POLOVA PREDUSLOV DEMOKRATIJE“ Aktiv žena SDS sa ministarkom njemačke pokrajine

Predstavnice Aktiva žena SDS održale su sastanak sa ministarkom za domovinu, komunalna pitanja, izgradnju i ravnopravnost njemačke pokrajine Sjeverna Rajna – Vestfalija Ine Šarenbah u Istočnom Sarajevu.

„RAVNOPRAVNOST POLOVA PREDUSLOV DEMOKRATIJE“ Aktiv žena SDS sa ministarkom njemačke pokrajine
FOTO: SDS/RAS SRBIJA

Tema sastanka bila je razmjena iskustava na polju rodne ravnopravnosti i učešća žena u političkom životu.

Predsjednica Aktiva žena SDS Vesna Adamović kazala je da se Aktiv žena SDS u poslednjem mandatu snažno zalagao za povećanje kvota učešća žena u stranačkom životu kao i učešća žena u institucijama sistema.

Ravnopravno učešće i žena i muškaraca u procesu donošenja odluka kako unutar SDS tako i u institucijama i Republike Srpske i Bosne i Hercegovine preduslov je razvoja demokratije i sistemskih promjena na bolje. Njemačka iskustva na polju ravnopravnosti svakako će nam pomoći da unaprijedimo položaj žena u politici i u BiH – rekla je predsjednica Aktiva žena SDS Vesna Adamović.

Sastanku sa njemačkom ministricom Ine Šarenbah u Istočnom Sarajevu prethodilo je neformalno druženje predstavnica Aktiva žena SDS sa predsjednikom SDS Mirko Šarovićem na kojem je razgovarano o budućim aktivnostima Aktiva kao i načinima unapređenja položaja žena u društvu.