Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“RAZDVOJITI OPOZICIONE SNAGE I TERORISTE” Lavrov skrenuo pažnju na kršenje primirja u Idlibu

Svijet
Autor:

Foto: Tanjug/AP

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov skrenuo je pažnju ministru spoljnih poslova Turske Mevlutu Čavušogluu na kršenja primirja koja vrše radikalne grupe iz bezbjednosne zone u Idlibu, saopšteno je iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

U saopštenju se navodi da su dvojica diplomata razgovarali telefonom o procesu pronalaženja mirnog rješenja za sukobe u Siriji.

– Ruska strana je obavijestila tursku o kršenjima primirja koja vrše radikalne grupe u bezbjednosnoj zoni Idlib i naglasila je neophodnost razdvajanja opozicionih snaga i terorista – ističe se u saopštenju.

Iz Ministarstva je saopšteno i to da su se ministri saglasili u vezi sa nastavkom bliskog kontakta između ruske i turske vojske, javio je TASS.

Lavrov i Čavušoglu razgovarali su i o praktičnim aspektima zajedničkih napora u borbi protiv prijetnje terorista i o osiguravanju uspostavljanja bezbjednosne zone u Idlibu.

Strane su izrazile podršku radu Sirijske ustavne komisije, u kontekstu jačanja dijaloga sukobljenih strana u toj zemlji.

Razgovor je održan na inicijativu Turske.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO