Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“RAZMATRAMO DA OSNUJEMO NOVU STRANKU” Selak poručio da će Đokić SP povući na dno

Politika
Autor:

Foto Dejan Božić/RAS Srbija

Poslanik Nezavisnog kluba poslanika SP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Goran Selak rekao je Srni da razmatraju mogućnost da osnuju političku partiju jer to traže članovi SP u regijama i odborima širom Srpske.

– Imamo već duže vrijeme tu inicijativu iz baze i najvjerovatnije će biti prihvaćena – rekao je Selak, koji je donedavni predsjednik Gradskog odbora SP Banjaluka.

Selak je dodao da narodni poslanici predstavljaju članstvo SP i da ne odustaju od smjene predsjednika SP Petra Đokića i utvrđivanja njegove odgovornosti.

– To tražimo kao socijalisti, kao narodni poslanici i građani Banjaluke i Republike Srpske. Budući da je Đokić, uprkos svim pruženim prilikama, odlučio da sjedne na obraz i ne ponudi ostavku na mjesto ministra i predsjednika partije, razmatramo mogućnost da osnujemo politički subjekt pošto to od nas traže članovi u regijama i odborima širom Srpske – naglasio je Selak.

On je naglasio da je jedno sigurno, a to je da će ostati socijalisti.

– Jedno je sigurno, mi smo socijalisti i ostajemo socijalisti. Đokić je prelomio i odlučio da od SP napravi ruinu koju će povući sa sobom na dno – rekao je Selak.

On je dodao da Đokić, nažalost, ima zakonsku mogućnost da to uradi, ali da ne može uništiti socijaliste u Banjaluci i Srpskoj.

– Veoma je izvjesno da ćemo na izbore izaći sa novim političkim subjektom, a definitivno je da nastavljamo sa idejom vraćanja izvornim politikama SP sa akcentom na odgovornosti u obavljanju javnih funkcija – istakao je Selak.

On kaže da će biti nastavljena saradnja sa partnerima iz vladajuće koalicije u Srpskoj, te navodi da će imati mnogo više prostora za rad i djelovanje bez opterećenja i tereta, “koji predstavlja Đokić sa svojim aferama”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO