Politika

Potvrdio pisanje Srpskainfo: Mehmedović osniva stranku, a najavljuje i politički pokret

Šemsudin Mehmedović, prema svemu sudeći, završio je sa SDA karijerom, iako u svim svojim obećanjima govori prilično zagonetno.

Šemsudin Mehmedović
FOTO: AMER KAJMOVIĆ/FENA

Jutros je najavio osnivanje nove političke platforme, ali i konkretno političke stranke čiji će on biti član.

Mehmedović je naglasio kako se trenutno radi na novim političkim opcijama, a sve u skladu sa političkom platformom kakvu je ranije najavio. Otkrio je da će nova stranka imati prefiks “Bosanska”.

-U proteklih nekoliko sedmica intenzivno radi jedan politički tim koji radi na novim političkim opcijama, to je u skladu sa političkom platformom koju sam ranije najavio. Potrebna je demokratizacija političkih stranaka što je nužno potrebno da bi se govorimo o bilo kakvom ozbiljnom političkom zaokretu – rekao je Mehmedović za BHRT.

Pročitajte još

Ističe kako ima zamisao da okupi sve one koji smatraju da politika u BiH mora i treba biti demokratizovana.

Radimo na političkoj platformi, potpuno novom političkom pristupu. Imamo zamisao da okupimo političke stranke, da okupimo sve koji misle da treba demokratizirati politiku. Blizu smo da se osnujemo novi politički pokret koji bi zapravo objedinio sve političke stranke koje imaju ambicije da štite integritet BiH i da sebe klasificiraju u novi politički okrug – priča on.

Osim te političke platforme koju najavljuje Mehmedović, on kaže i da je u procesu osnivanja i politička stranka, ali da nije za sada sigurno da li će je on voditi.

O tome kada će biti predstavljena nova politička platforma, Mehmedović kaže da će javnost biti blagovremeno obaviještena.

-Ja sam ranije najavio da radim na osnivanju nove platforme, rade se programski dokumenti, trebamo vidjeti kako će se to prihvatiti među građanima. Za sada je to mnogo pozitivnije nego što sam očekivao, u fazi smo izrade nove strukture koja bi trebala da čini novo političko tijelo oko kojeg će se okupiti i ovaj politički savez – kaže Mehmedović, prenosi Klix.

Takođe, naglasio je da će to biti stranka centra sa ekonomsko-sigurnosnom situacijom te da ima ambicije da ima svoje klubove u svim parlamentima.

Podsjećamo, Srpskainfo je 10. novembra objavila da Mehmedović osniva stranku i da će imati „bosanski“ prefiks.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije