Gradovi

RAZMJENA ISKUSTAVA Konstruktivan sastanak čelnika zdravstvenih ustanova iz Modriče i Lopara

U Loparama je održan sastanak čelnika Doma zdravlja iz Modriče i Doma zdravlja Lopare na kome su razmijenjena iskustva o radu ovih zdravstvenih ustanova.

RAZMJENA ISKUSTAVA Konstruktivan sastanak čelnika zdravstvenih ustanova iz Modriče i Lopara
FOTO: ŽELJKO BOŽIĆ/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Imala sam potrebu da kontaktiram nekog od direktora domova zdravlja iz Republike Srpske koji pozitivno posluju – rekla je vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Modriča Aleksandra Božić, koja se prvi put ovih dana susrela s funkcijom menadžera u zdravstvu.

Ona je izjavila da je ostvarila kontakt s doktorom Želimirom Neškovićem i da su tako dogovorili sastanak na kome je vođen konstruktivan razgovor, te da je od njega saznala mnogo pozitivnih stvari, savjeta i smjernica, kako bi uspješno vodila Dom zdravlja Modriča u domaćinskom pravcu.

Božićeva je izrazila zahvalnost direktoru Doma zdravlja Lopare i nadu da će zdravstvena ustanova u Modriči napraviti pozitivne korake u poslovanju.

FOTO: ŽELJKO BOŽIĆ/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: ŽELJKO BOŽIĆ/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Nešković je istako da je Dom zdravlja Modriča, nekih dva i po puta, veća ustanova od loparske po broju osiguranika, po službama i po broju zaposlenih lica, te da će mu dobro doći njihova iskustva u organiazciji i načinu rada.

– Vjerujem da ćemo sarađivati u narednim godinama; mi to želimo i Dom zdravlja Lopare i naše službe stoje na raspolaganju svim službama Doma zdravlja Modriča, ukoliko postoji potreba za tim – rekao je Nešković.

On je saopštio da su u Domu zdravlja Lopare, po preporuci Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, spremni za davanje treće doze vakcine protiv kovida osobama starijim od 65 godina, korisnicima domova za stara lica, osobama koje imaju povećan rizik za razvoj težih oblika bolesti koje prouzrokuje korona virus, kao i svim drugim kategorijama stanovništva koje se nalaze u ovoj preporuci.

A.E.

Prihvati notifikacije