Politika

REAGOVALA NA KRITIKE Mihajlović: Građani Srbije danas idu modernim putevima

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, reagovala je danas na kritike Narodne stranke, navodeći da građani Srbije danas idu novim, modernim i bezbjednim auto-putevima i modernim vozovima i obnovljenim prugama, što nije bio slučaj u vrijeme prethodnih vlasti.

REAGOVALA NA KRITIKE Mihajlović: Građani Srbije danas idu modernim putevima
FOTO: A. DIMITRIJEVIĆ/RAS SRBIJA

Dok se putevima i prugama bavila vlast u kojoj je bio Vuk Jeremić, građani su prestali i da vjeruju da će ikad biti završen i Koridor 10 i obilaznica oko Beograda i mnogi drugi projekti. Sad znaju da kritikuju, a nisu iza sebe ostavili ni metar asfalta u Grdedličkoj klisuri – rekla je Mihajlović u saopštenju.

Isto je, kaže, bilo i sa željeznicom, koju su ostavili potpuno zapuštenu, bez novih vozova i bez kilometra obnovljenih pruga.

– Licemjerno je da se sad prave kako im je stalo do infrastrukture, jer šta o njoj misle već su rekli kad su u ”30 tačaka” Saveza za Srbiju infrastrukturu stavili na 27. mjesto – dodaje Mihajlović.

Član Predsjedništva Narodne stranke Lazar Đurović pitao je danas ministre saobraćaja i rudarstva Zoranu Mihajlović i Aleksandra Antića koliko je novca uplaćeno u budžet Srbije na ime rudne rente za kamen koji se ugrađuje u pruge i auto-puteve.

Pitao je koliko je kamena, šljunka i pijeska ugrađeno u puteve i pruge Srbije u mandatu ministarke Mihajlović i koliko je novca na čijem je čelu platilo izvođačima radova za isporučen i utrošen materijal.