Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

REAGOVALA TURSKA AMBASADA “Došlo je do malog spora, nije bilo fizičkog okršaja”

Politika
Autor:

Foto: Screenshot Patria

Prema informacijama izvora iz Ambasade Republike Turske, došlo je do malog spora koji proizilazi iz Protokola, saopšteno je danas iz Ambasade Turske u BiH nakon informacije da je došlo do sukoba na aerodromu između ličnog o predsjednika Turske i pripadnika GP BiH.

– Do svađe i fizičkog okršaja nije došlo. Kratkotrajna verbalna prepirka brzo je riješena. U događaju nema ništa što bi se moglo preuveličavati. Odnosi Turske i Bosne i Hercegovine su veoma dobri. Ovako važna posjeta ne bi trebala biti zasjenjena tako jednostavnim događajem”, saopšteno je iz ambasade Turske za N1.

Inače, kako je potvrdio direktor GP BiH Zoran Galić, do problema je došlo kada je osoblje GP BiH tražilo da provede standardne procedure koje se provode prilikom ovakvih i sličnih posjeta.

– Informacija je tačna. Ja sam potvrdio, GP je samo radila svoj posao u skladu sa zakonima BiH uz najavljeni pretres i proceduru uz minimum kontrole koje moramo imati prema VIP ličnostima. Bili su bahati, drski i nekorektni i toliko neprofesionalni. Da smo mi na isti način uzvratili došlo bi i do otvorenijeg sukoba, mada je i ovako bilo fizičkog naguravanja – kazao je Galić.

Istakao je da je ponašanje članova osiguranja turskog predsjednika bilo krajnje nekorektno.

– Završilo se jer su vidjeli da mi ne odustajemo od naših procedura i pravila. Insistirali smo na poštivanju procedura. Totalno nekorektno od njihove strane i bahato. Da mi dođemo tako u Tursku, uhapsili bi nas – rekao je Galić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO