Svijet

Reagovao i kralj Čarls: Poznato u kakvom stanju je princeza Ana koja je zbog POTRESA MOZGA smještena u bolnicu

Javnost je uznemirala vijest da je sestra britanskog kralja Čarlsa Trećeg završila danas u bolnici zbog potresa mozga i lakših povreda, kako je saopštila Bakingemska palata.

Reagovao i kralj Čarls: Poznato u kakvom stanju je princeza Ana koja je zbog POTRESA MOZGA smještena u bolnicu
FOTO: TOLGA AKMEN/EPA

Insajder otkriva detalje o zdravstvenom stanju kćerke kraljice Elizabete II i princa Filipa. Reagovao je i britanski monarh. Zbog nesreće se odlažu službeni angažmani istaknute članice britanske dinastije.

Predstavnik palate rekao je da se princeza Ana dobro oporavlja i da je u dobrom stanju. Očekuje se da će se vratiti kući kasnije ove nedjelje.

– Njeno Kraljevsko Visočanstvo dobija odgovarajuću stručnu njegu, u ovoj fazi nema više detalja. Njeno Kraljevsko Visočanstvo ostaće u bolnici Southmead osim ako ili dok njen medicinski tim ne savjetuje drugačije. Sir Tim Lorens pratio ju je do bolnice”.

Pročitajte još

Izvor je potvrdio da se odlažu službeni angažmani princeze Ane zakazani za narednu nedjelju.

– Njeno Kraljevsko Visočanstvo šalje svoje izvinjenje svima koji bi zbog toga mogli da se osjećaju neugodno ili razočarano – navodi se.

Otkazano je i planirano putovanje u Kanadu krajem ove nedjelje. Planovi se analiziraju u bliskoj saradnji sa kanadskom vladom, o tome kako bi se princezini predloženi angažmani mogli prilagoditi za vrijeme njenog odsustva, piše Žena Blic.

Princeza Ana
FOTO: NEIL HALL/EPA

Kralj Čarls II, kraljica Kamila, princ Vilijam i njena braća princ Edvarda i princ Endrju obavješteni su o nemilom događaju, navodi Dejli mejl.

– Kralja redovno obavještavaju i pridružuje se cijeloj kraljevskoj porodici koja šalje ljubav i dobre želje da se princeza brzo opravi –  rečeno je u saopštenju o incidentu koji se desio sestri britanskog monarha.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu