Društvo

"Recimo NE Sodomi i Gomori" Episkop Fotije protiv sutrašnjih događaja u Banjaluci koji su u organizaciji "BH povorke ponosa"

Eparhija zvorničko-tuzlanske usprotivila se "paradi srama i bluda koja je najavljena za sutra u Banjaluci".

episkop Fotije
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Episkop Fotije pozvao je braću i sestre da dignu glas protiv Sodome i Gomore da bi odbranili svoje svetosavlje i pravoslavlje, porodicu, državu i Crkvu.

– Ovi nesretnici neka idu otkuda su došli, a mi ostanimo ono što smo vekovima bili – časni, pošteni ljudi, dobri domaćini i Srbi – rekao je episkop Fotije.

On je naveo da organizatori ovog bezakonja poručuju da treba zaboraviti svoju vjeru, škole i obrazovanje.

Pročitajte još

– Tek se načulo da BiH i Republika Srpska treba da postanu kandidati za EU, kad iznenada prve provere – gej ili ništa od EU; parada srama kao prosvećivanje Srba; nemoral i bezakonje kao put koji vodi u propast. Organizatori ovog bezakonja nam kažu: Zaboravite svoju veru, škole i obrazovanje. Mi vam iz EU donosimo novo znanje, da je dobro zlo, a zlo dobro. Đavo je naš bog nemorala, mi tim putem hodimo i hoćemo vas Srbe pameti da oslobodimo, a potom je sve lako – navodi se u saopštenju iz Eparhije.

Iz organizacije “BH povorka ponosa” najavili su da će sutra u Banjaluci biti prikazan film “Prajd”, uz popratni program, muziku i razgovor.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije